Βάσεις 2019: Πέρασαν με μέσο όρο 3 – Σε ποιες σχολές μπήκαν με βαθμό κάτω του 5!

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις που έκρυβαν οι φετινές βάσεις . Σε ορισμένες σχολές η πτώση ήταν τόσο μεγάλη που εισήχθησαν στα πανεπιστήμια ακόμα και με μέσο όρο 3. Δεν είναι λίγες οι σχολές, μάλιστα, που η εισαγωγή έγινε με βαθμό κάτω του 5.

Ο Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός Ερευνητής και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας μίλησε στο newsit.gr για τα φετινές βάσεις εξηγώντας πως υποψήφιοι μπήκαν στο πανεπιστήμιο με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους να είναι εξαιρετικά χαμηλός να και μην ξεπερνά το  3.

«Οι σχολές που είχαν τις χαμηλότερες βάσεις, εξαιρώντας αυτές που βρίσκονται σε ειδικές κατηγορίες, δηλαδή σε στρατό και αστυνομία και που δεν αφορούν όλο τον κόσμο, ήταν η Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Θεσσαλονίκη που είχε βάση 4016 μόρια, που σημαίνει ότι ο τελευταίος υποψήφιος που πέρασε είχε μέσο όρο 3. Η Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης στην Κοζάνη με 4092 μόρια και μέσο όρο περίπου 4. Η Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης στην Άμφισσα με 4308 μόρια, η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας στην Κοζάνη με 4490, στην Καβάλα με 4643 και στον Άγιο Νικόλαο με 4737. Οι μαθητές εδώ έχουν γράψει μεταξύ 4 και 5. Το Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στα Γρεβενά είχε 4846 και η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Προϊόντων στο Αγρίνιο 4860 μόρια, σε αυτές τις σχολές η βάση ήταν κάτω από 5000 μόρια δηλαδή οι τελευταίοι που εισήχθησαν εκεί έγραψαν κατά μέσο όρο κάτω από 5», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης.

Σε ποιες σχολές είχαμε τη μεγαλύτερη άνοδο
Είχαμε ωστόσο, και τις εξαιρέσεις, αφού υπήρξαν σχολές, λίγες βέβαια, που σημείωσαν άνοδο με τον Στράτο Στρατηγάκη να εξηγεί. «Οι σχολές που είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο με πάνω από 1000 μόρια ήταν η Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα που η άνοδος της ήταν 1621 μόρια. Επίσης η Τουριστικών Σπουδών στον Πειραιά που ανέβηκε 1206 μόρια και η Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα που είχε άνοδο 1120 μόρια».

«Βουτιά» ως και 4700 μόρια
Οι «βουτιές» στα μόρια είχαν την… τιμητική τους με την μεγαλύτερη πτώση να φτάνει ως και τα 4.700. «Οι σχολές που είχαν τη μεγαλύτερη πτώση πάνω από 4000 μόρια ήταν η Διοίκηση Επιχειρήσεων Στην Χίο με 4700 μόρια η Ισπανικής στην Αθήνα που είχε πτώση 4074 μόρια και η Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης στην Χίο που είχε πτώση 4028 μόρια», είπε ο κ. Στρατηγάκης.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.