«Χορεύει» στα Ρίχτερ η Αθήνα: Μπαράζ μετασεισμών – Στους δρόμους ο κόσμος

Στον «Χορό» των Ρίχτερ ταρακουνιέται η Αθήνα αφού μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 της κλίμακας ρίχτερ, σημειώνονται απανωτοί μετασεισμοί με τον κόσμο να παραμένει στους δρόμους και να μην επιστρέφει στα σπίτια ή τις δουλειές του.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν εντάσεως 4,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε σχεδόν μία ώρα αργότερα στις 15:11.

Ειδικότερα σύμφωνα με το seismoi-live από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε την Αθήνα και έως τις 15:46 (μέσα σε 90 λεπτά δηλαδή) σημειώθηκαν 4 μετασεισμοί.

19-07 15:46, ML: 2.2 R
19-07 15:11, ML: 4.3 R
19-07 14:42, ML: 3.6 R
19-07 14:15, ML: 3.2 R
19-07 14:13, ML: 5.1 R

Ισχυρός ο σεισμός

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που ταρακουνήθηκαν τα κτίρια στην πόλη της Αθήνας.

Λίγα λεπτά αργότερα το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η σεισμική δόνηση ήταν στα 23 χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας και δίνει ένταση 5,1 Ρίχτερ.

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Κι αυτό γιατί το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού είχε ως αποτέλεσμα η δόνηση να είναι ιδιαίτερα δυνατή. Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό υπήρξε διακοπή στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Ο περισσότερος κόσμος παραμένει ακόμη στους δρόμους, θορυβημένος από την ακολουθία των μετασεισμών αν και οι ειδικοί σεισμολόγοι αναφέρουν ότι η συχνότητα και το μέγεθος των μετασεισμών δείχνουν ότι το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά και πως ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Προειδοποιούν μάλιστα τους πολίτες ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί μέσα στο Σαββατοκύριακο που αν και θα ανησυχούν τον κόσμο, εντούτοις δεν πρόκειται να προκαλέσουν περεταίρω προβλήματα στη στατικότητα των κτιρίων και στις δομές της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.