Η “Κάρτα του Πολίτη” αντικαθιστά τις ταυτότητες – Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

Η “Κάρτα του Πολίτη” που θα παραλάβουν όλοι οι Έλληνες το επόμενο διάστημα θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα στοιχείων του κάθε πολίτη που θα απλουστεύσει πολλές από τις συναλλαγές με τις Δημόσιες Αρχές.

Για το λόγο αυτό υπήρξε και η ματαίωση του διαγωνισμού προμήθειας νέων αστυνομικών ταυτοτήτων από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πλέον σκοπός των επιτελών του Υπουργείου είναι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το ΑΦΜ του κατόχου, τον ΑΜΚΑ, ενδεχομένως τον Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ κλπ., ούτως ώστε πλέον να μην είναι απλά ταυτότητα αλλά μία ολοκληρωμένη «Κάρτα του Πολίτη».

Φυσικά κάτι τέτοιο σημαίνει πως η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο πλέον, αφού θα πρέπει να κηρυχθεί νέα διαγωνιστική διαδικασία με πρόσθετες προδιαγραφές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα παραμένει ίσως η μόνη χώρα της Ε.Ε. με τόσα επισφαλή έγγραφα ταυτοποίησης, λόγος για τον οποίο έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις και συνέπειες αναφορικά με την άνεση της μετακίνησης των πολιτών της ακόμα και εντός Σένγκεν.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του για το θέμα:

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.