Αλλάζει στάση η Ελλάδα για την Βενεζουέλα: Αναγνωρίζει μεταβατικό πρόεδρο τον Γκουαϊδό

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Η Ελλάδα αλλάζει στάση στο ζήτημα της Βενεζουέλας καθώς αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, «προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. που δεν είχαν συμμορφωθεί με την σύστασή της, για αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, λόγω και των δεσμών φιλίας που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση Τσίπρα με την αντίστοιχη του Μαδούρο.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δεδηλωμένα διαφορετική στάση για το θέμα της Βενεζουέλας κάτι που έλαβε και επίσημη μορφή μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.