Κωστής Χατζηδάκης: “Οριακή η κατάσταση στην ηλεκτροδότηση”

Τι αποκαλύπτει για τον κίνδυνο μπλακάουτ ο υπουργός Ενέργειας

Οριακή είναι η κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, αποκάλυψε ο νέος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν στην Χαλκιδική μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. και σημείωσε πως τα πράγματα είναι οριακά και γι’ αυτό είχαμε τα μπλακ άουτ σε Αθήνα και Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο ενημέρωσης των πολιτών μέσω της ΔΕΗ για το πώς μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση προσθέτοντας ότι “θα δούμε τι θα κάνουμε και στο επίπεδο των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη συγκράτηση”.

Και πρόσθεσε: “Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τις πρώτες ημέρες είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση στο υπουργείο λόγω της ΔΕΗ και των προβλημάτων στο δίκτυο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να βρούμε μια νέα διοίκηση στη ΔΕΗ για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας αλλά και για το δίκτυο” συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Χαλκιδική ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες και για σκληρή δουλειά για να μεταφέρουμε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη όσα υπήρχαν γιατί τα πράγματα είναι οριακά σε Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη, για να κάνουμε bypass στο πρόβλημα.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: “Έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές εκτός από το πρώτο πόδι από την Ποτίδαια και κάτω. Μου λένε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.