Πρώτη δύναμη στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας η ΝΔ – Ποιοι βουλευτές εκλέγονται

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας που υπάγεται και ο Δήμος Ζωγράφου καθώς με καταμετρημένο το 96,62% η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ποσοστό 39,49% και 9 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 32,03% και εκλέγει 5 βουλευτές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όλα τα κόμματα που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή εκλέγουν βουλευτή, με τους πρώτους σε σταυρούς να ετοιμάζονται να ορκιστούν για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Νίκος Δένδιας με 58.745 σταυρούς και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με 41.635 σταυρούς. Στον Νότιο Τομέα εκλέγεται ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και ο Βασίλης Σπανάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά οι σταυροί των υποψηφίων της ΝΔ που εκλέγονται έχουν ως εξής:

ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνα – 58.745
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη- Παναγιώτη – 41.635
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Διονυσίου – 38.863
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αθανασίου – 29.364
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκαδίου – 28.749
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη – 26.583
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του Αθανασίου – 23.973
ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – 20.532
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου- 19.483

Όσον αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, με βάση τους σταυρούς προτίμησης, πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Παππάς με 28.969 ψήφους.

Ακολουθεί η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, η οποία δεν είχε εκλεγεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στον Νότιο Τομέα εκτός Βουλής μένουν τόσο ο Νίκος Ξυδάκης, όσο όμως και ο Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Κυρίτσης, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται είναι οι ακόλουθοι:

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στυλιανού – 28.969
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου – 25.829
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευστράτιου – 24.233
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Περικλή- 20.591
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ του Δημητρίου – 19.323

Το ΚΚΕ κατετάγη τρίτο στον Νότιο Τομέα με 7,14% και έτσι εκλέγει έναν βουλευτή. Αυτός με βάση τον σταυρό προτίμησης θα είναι ο Χρήστος Κατσώτης.

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει επίσης έναν βουλευτή, με την Φώφη Γεννηματά να έχει επιλέξει και την περιφέρεια αυτή στις εκλογές. Σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε αυτή, η αμέσως επόμενη σε σταυρούς είναι η Τόνια Αντωνίου.

Να τονιστεί πως παρότι έμεινε εκτός ευρωβουλής για μερικές ψήφους η Σοφία Σακοράφα τελικά επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής του ΜέΡΑ25 καθώς ήρθε πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα.

Τέλος, από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης και με βάση τους σταυρούς προτίμησης, στην Βουλή εκλέγεται ο Δημήτρης Βαγενάς, ο οποίος και συγκέντρωσε 2.843 ψήφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.