Αστυνόμευση “Υψηλής Τεχνολογίας” μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ΕΛ.ΑΣ.

“Υψηλής τεχνολογίας” αστυνόμευση θα υπάρχει στους ελληνικούς δρόμους μετά τη συμφωνία που υπέγραψε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την εταιρία Intracom Telecom για την εφαρμογή του έργου της «έξυπνης αστυνόμευσης».

Το έργο αυτών θα δίνει στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να χρησιμοποιούν hi tech εξοπλισμό κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.

Αυτό θα γίνει μέσω «έξυπνων συσκευών» (σε σχήμα κινητού τηλεφώνου), το οποίο θα έχουν πάνω τους οι αστυνομικοί για να πραγματοποιούν ελέγχους κατά τη διάρκεια των περιπολιών.

Ειδικότερα, η εταιρία ανέλαβε τη μελέτη, το σχεδιασμό και την παράδοση πληροφοριακού συστήματος, το οποίο αποτελείται από εξοπλισμό και λογισμικό για την αναγνώριση προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, την αναγνώριση της γνησιότητας διαφόρων εγγράφων ασφαλείας, καθώς επίσης και την παροχή δυνατότητας σύνθετων αναζητήσεων σε υφιστάμενες και νέες βάσεις δεδομένων καθώς και την συσχέτιση όλων των παραπάνω πληροφοριών.

Μέσω του έργου «Έξυπνη Αστυνόμευση», οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες που αστυνομεύουν σε ολόκληρη την επικράτεια, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με κρυπτογραφημένο τρόπο, μέσω έξυπνων φορητών συσκευών, για τον προσδιορισμό και την επαλήθευση της ταυτότητας των πολιτών που υπόκεινται σε επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να υπάρξει μείωση του κινδύνου διαφυγής των παραβατών.

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Ελληνική Αστυνομία για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας έξυπνης λύσης που θα συνεισφέρει στη μείωση των δεικτών εγκληματικότητας και θα διευκολύνει τις λειτουργίες των αρχών ασφαλείας”.

“Η επέκταση της έξυπνης αστυνόμευσης θα βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία να επικεντρωθεί στις πηγές εγκληματικότητας, επιτρέποντάς της ταυτόχρονα να παίρνει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στα εκάστοτε περιστατικά. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει το δρόμο για μελλοντικά έργα επιτήρησης και ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο”, κατέληξε ο κ. Βελέντζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.