Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται πως οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από την 1η Ιουνίου 2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Στο σκεπτικό της για την προκήρυξη της απεργίας η ΠΝΟ καταλογίζει τακτική κωλυσιεργίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους Έλληνες ναυτεργάτες.

Η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.