Φώφη Γεννηματά: “Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κρατά αποστάσεις και από τη ΝΔ και μιλά για αυτόνομη πορεία

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η Φώφη Γεννηματά λίγες μέρες μετά τις Ευρωκλογές, την ίδια στιγμή που κρατά αποστάσεις και από τη Νέα Δημοκρατία και διαμηνύει πως το Κίνημα Αλλαγής θα κατέβει αυτόνομο στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Ειδικότερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με δήλωση της επιμένει στη λογική της αυτόνοµης πορείας του κόµµατος.

Όπως υποστήριξε µε τη δήλωσή της, που εκφράζει το σύνολο των στελεχών του ΚΙΝΑΛ: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση µε την προοδευτική παράταξη, γι’ αυτό πρέπει να ηττηθεί, οριστικά. Να τελειώνουµε µε τις αποµιµήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες αλλά και µε όσους επέλεξαν άλλους δρόµους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών έχουµε από σήµερα ανοιχτό διάλογο. Να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο κόµµα της καρδιάς τους».

Δεν παράλειψε όμως να καλέσει σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες, προκειµένου να µπει φρένο στο ενδεχόµενο αυτοδυναµίας της Ν∆.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα για εµάς και σταθερός οδηγός στην πορεία µας είναι να βγει οριστικά από την κρίση η χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά και προσθέτει ότι αυτό δεν µπορεί να επιτευχθεί «µε συντηρητικές πολιτικές είτε από µια αυτοδύναµη κυβέρνηση της Δεξιάς, είτε από κυβέρνηση της Δεξιάς µε βολικά συµπληρώµατα, εµείς δεν θα συνεργήσουμε στη συνέχιση του αδιεξόδου».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πρόθεση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που απευθύνεται με τον ίδιο τόνο και με το ίδιο αίτηµα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι η προοδευτική αλλαγή.

Ουσιαστικά αυτή η αλλαγή θα έρθει με μια ψήφο-στήριξη στο ΚΙΝΑΛ, ώστε να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή και να καλέσει Νέα Δηµοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν για τη διακυβέρνηση της χώρας το «Σχέδιο Ελλάδα».

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν πως παρά τον αναµενόµενο δεύτερο κύκλο άγριας προεκλογικής πόλωσης, θα διατηρήσουν τις δυνάµεις τους και ότι σε κάθε περίπτωση θα μπουν στη µάχη των βουλευτικών εκλογών για να ενισχύσουν το εκλογικό ποσοστό τους και να επιβεβαιώσουν την ανοδική πορεία του Κινήματος από τον Ιανουάριο του 2015 (τότε που το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό γύρω στο 4,5%).

Παράλληλα η κ. Γεννηματά κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές, επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας αποδοκιµάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονοµιά µε τις δεσµεύσεις που ανέλαβε, τους εξαντλητικούς φόρους, τον διχασµό, τον κυνισµό και την αλαζονεία. ∆υστυχώς έγινε ο µέγας χορηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας του κ. Μητσοτάκη και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραµύθι. Ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να ανακοπεί η ∆εξιά!».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.