Το «αύριο» δεν μπορεί να περιμένει

Το «αύριο» δεν μπορεί να περιμένει

Το «αύριο» δεν μπορεί να περιμένει-Ο Δήμος Ζωγράφου έχει ανάγκη από μεγάλα έργα «πνοής»

Η προεκλογική περίοδος φθάνει στο τέλος της και ήρθε η ώρα της κάλπης. Με το χέρι στην καρδιά κάθε Ζωγραφιώτισσα και κάθε Ζωγραφιώτης θα πρέπει να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν και να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν καλύτερους για να αναλάβουν την ευθύνη μιας θέσης στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια Αττικής και φυσικά στο Δήμο Ζωγράφου.

Είναι σημαντικό η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Αποτελεί μια φράση κλισέ που όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μην αφήσετε άλλους ν’ αποφασίσουν για εσάς. Με γνώμονα την αριστεία, την εμπειρία, τη γνώση και τη διάθεση των υποψηφίων, επιλέξτε εκείνον που θα υπηρετήσει καλύτερα το κοινό συμφέρον.

Δώστε προσοχή καθώς σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε σε τρεις διαφορετικές κάλπες για: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές Εκλογές και Δημοτικές Εκλογές.

Στις εκλογές για την Ευρωβουλή στο ψηφοδέλτιο με το κόμμα της επιλογή σας έχετε τη δυνατότητα να βάλετε μέχρι και 4 σταυρούς σε υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Αντίστοιχα στις Περιφερειακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που θα επιλέξετε έχετε τη δυνατότητα να βάλετε έως και 4 σταυρούς προτίμησης για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της επιλογής σας.

Στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ζωγράφου στο ψηφοδέλτιο με τον δημοτικό συνδυασμό της επιλογής σας έχετε δικαίωμα να βάλετε έως και τρεις σταυρούς για την εκλογή Δημοτικού Συμβούλου.

Ειδικά στις Δημοτικές εκλογές είναι σημαντικό να μην ψηφίσουμε με κομματικά κριτήρια αλλά με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής απαιτεί την επόμενη μέρα των εκλογών να υπάρξουν συνεργασίες και συναινέσεις για να διοικηθεί ομαλά και με επιτυχία ο Δήμος.

Πρόκειται για ένα σημείο κλειδί γιατί το “αύριο” δεν μπορεί να περιμένει. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει ανάγκη από μεγάλα έργα πνοής που θα αλλάξουν την εικόνα της ζωής στην πόλη μας και θ’ ανακουφίσουν τους πολίτες.

Όπως για παράδειγμα ένα πρότυπο γηροκομείο, του οποίου τη διαχείριση θα έχει ο Δήμος και θα στηρίζεται οικονομικά στις συντάξεις των ηλικιωμένων πολιτών, που ανεξάρτητα από το ύψος τους, θα φιλοξενούνται σε αυτό και θα τους παρέχεται φροντίδα και αξιοπρέπεια.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει ένας μεγάλος χώρος αθλητισμού για τους ΑμεΑ που ζουν και δραστηριοποιούνται στη πόλη μας.

Η Δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών στου Ζωγράφου θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης. Είναι ανεπίτρεπτο να μένουν παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών εν έτει 2019.
Η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελεί τον πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο του Δήμου.

Η νέα Δημοτική Αρχή που θ’ αναδειχθεί στις προσεχείς εκλογές οφείλει άμεσα να πιέσει περιφέρεια και πολιτεία για την μεταμόρφωση το οδικού δικτύου του Ζωγράφου. Επιβάλλεται να γίνουν μονοδρομήσεις, αποκατάσταση των κακοτεχνιών, άμεση βελτίωση της συγκοινωνίας και βέβαια πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να κατασκευαστούν οι σταθμοί του Μετρό στο Δήμο μας, το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης και φυσικά να “τρέξει” και το πρόγραμμα με τα φωτοβολταϊκά που θα παρέχουν δωρεάν ενέργεια στα κτήρια του Δήμου και σημαντική έκπτωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των “ευπαθών κοινωνικών ομάδων”.

Για την καθαριότητα και την Ασφάλεια δεν το συζητάμε καν. Πρόκειται για το αυτονόητο. Η διασφάλιση της Υγείας και της Προστασίας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη και πρώτιστο μέλημα για κάθε Δημοτική Αρχή.

Με αυτά στο μυαλό η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς, ας πάει να ψηφίσει και να συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο, ενεργά και δυναμικά στο χτίσιμο μιας νέας, σύγχρονης και ισχυρής πόλης του Ζωγράφου. Για ένα Δήμο πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η επιλογή μας έχει αξία και δύναμη και η στιγμή για την πραγματοποιήσουμε είναι τώρα.
Καλή Ψήφο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.