Διεθνής Ημέρα των Μουσείων στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Διεθνής Ημέρα των Μουσείων στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2019 με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»,το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 15 Μαΐου, 19:00
Ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή των έργων του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Διονυσία Γιακουμή (Δρ Ιστορίας της τέχνης – Επιμελήτρια Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου).
Σάββατο 18 Μαΐου, 11:30
«Γλώσσα-γλώσσες»
Περφόρμανς(επιτέλεση) του ποιητή-καλλιτέχνη διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη,στο πλαίσιο της έκθεσης Ποίηση: ζωγραφία λαλούσα. Ηommage à Gounaro.
Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης, ένας από τους πρωτοπόρους της περφόρμανς στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει μία σειρά από σύντομες δράσεις σε διάλογο με τα έργα της έκθεσης. Οι δράσεις αυτές θα διερευνήσουν τη φύση της γλώσσας και τις πολλαπλές της υποστάσεις.Πιο συγκεκριμένα, τη γλώσσα ως συλλογικό και ασυνείδητο επίτευγμα ή ως μεταφορά σχετική με το εκφραστικό «καθεστώς» των καλλιτεχνικών πρακτικών. Τη γλώσσα ως εργαλείο του σώματος ή ως ονομασία ενός είδους ψαριού.Τη γλώσσα ως στοιχείο της πολιτιστικής ιδιοτυπίας μιας εθνότητας ή ως θέμα της λαϊκής σοφίας.
Σάββατο 18 Μαΐου, 12:30
Ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή των έργων του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Διονυσία Γιακουμή.
Είσοδος ελεύθερη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.