Βίβιαν Βασιλακοπούλου: Ονειρεύομαι την πόλη του Ζωγράφου ομορφότερη, εμπνευσμένη από τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Βίβιαν Βασιλακοπούλου: Ονειρεύομαι την πόλη του Ζωγράφου ομορφότερη, εμπνευσμένη από τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπίζα

Μια ξεχωριστή παρουσία στο ψηφοδέλτιο του δημοτικής παράταξης “Ζωγράφου Μπροστά”, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αποτελεί η Βίβιαν Βασιλακοπούλου.

Μια γυναίκα με χάρισμα στην επικοινωνία με μια αύρα διακριτική κι επιβλητική μαζί, που αγαπά με πάθος την πόλη του Ζωγράφου και τους συμπολίτες της. Η ίδια εξάλλου μεταδίδει μια θετική ενέργεια και προσδοκά ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας και πιστεύει ότι γνωρίζει πως μπορεί αυτό το μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Παρά την φρεσκάδα που αποπνέει, έχει βαθιά και πολυετή εμπειρία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και απόλυτη γνώση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζωγράφου.

Έρχεται σε καθημερινή και στενή επαφή με τους συμπολίτες μας και μέσα σε λίγα λεπτά συνομιλίας μαζί της, καταλαβαίνει κανείς πως ξέρει καλά τι απασχολεί του Δημότες και ποια είναι τα κακώς κείμενα στην πόλη μας που πρέπει ν’ αλλάξουν.

Εξάλλου αυτό είναι και το βαθύτερο της όραμα καθώς πιστεύει πως το πρόγραμμα της παράταξης της είναι τόσο καλά καταρτισμένο, που εφόσον ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί τα στελέχη του “Ζωγράφου Μπροστά” κληθούν να το εφαρμόσουν, θα μεταμορφώσουν την πόλη σ’ αυτό που ονειρεύεται η Βίβιαν Βασιλοκοπούλου, δηλαδή μια πόλη πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Είναι η πρώτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος;

Εδώ στο Δήμο Ζωγράφου ναι είναι η πρώτη μου φορά. Έχω κατέβει ξανά υποψήφια στην Τροιζηνία.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, την καριέρα σας, την πορείας σας μέχρι σήμερα;

Εργαζόμουν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχα τις δημόσιες σχέσεις Υπουργών και Γενικών για πολλά χρόνια, ως επιστημονικό στέλεχος. Διοίκηση επιχειρήσεων έχω σπουδάσει και δημόσιες σχέσεις στο Saint George College. Είχα πάει και στη Λισαβόνα με μια ομάδα, πήραμε το πρότυπο το ασφαλιστικό, το επεξεργαστήκαμε και το προτείναμε κι εδώ. Γιατί υπηρέτησα και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή η οποία και επεξεργάστηκε το ασφαλιστικό σύστημα.

Η σχέση σας με την πόλη του Ζωγράφου ποια είναι;

Η σχέση μου με του Ζωγράφου ξεκινά από την εποχή που ήμουν φοιτήτρια εδώ. Έκτοτε μένω εδώ μέχρι και σήμερα, από τότε είμαι Ζωγραφιώτισσα. Ήμουν μέλος και στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών από την ίδρυση του. Πρόκειται για ένα Σύλλογο με πλούσιο έργο όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ένας βρεφονηπιακού σταθμού που λειτουργούσε δωρεάν.

Με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο πως προέκυψε η γνωριμία και η συνεργασίας σας;

Προέκυψε εντελώς τυχαία όταν συναντηθήκαμε σε μια οικογενειακή γιορτή του συνυποψήφιου μας κ. Ξενιτίδη. Μιλώντας μαζί μου ο κ. Αγγελόπουλος μου είπε ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά πράγματα στο δημοτικό μας συνδυασμό λόγω της εμπειρίας και των γνώσεων μου στο τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Είδα το πρόσωπο του και μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, είδα ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος επιστήμονας και άνθρωπος, οικογενειάρχης, με πολύ θέληση, αγάπη προς τους συνανθρώπους. Είναι κάποιος που έχει προοπτική να υλοποιήσει τα όνειρα του. Έχει μια σημαντική προϋπηρεσία στα δημοτικά δρώμενα, όπως γνωρίζουμε όλοι πως υπήρξε επιτυχημένος Αντιδήμαρχος στον Πειραιά. Κι έτσι τον ακολούθησα και μαζί ξεκινήσαμε να υλοποιήσουμε τα κοινά μας οράματα για την πόλη μας.

Μια γυναίκα με σημαντική καριέρα όπως εσείς πως αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με την πολιτική;

Είναι μια ιδέα που είχα από πολύ πριν στο μυαλό μου. Φεύγοντας από το Υπουργείο, είχα αποστασιοποιηθεί αλλά καθώς είχα περισσότερο χρόνο και ασχολούμουν με τα κοινά, ειδικά εδώ στου Ζωγράφου, έβλεπα τους συμπολίτες μου, τη ζωή τους, τις δυσκολίες τους και ο σεβασμός μου προς αυτούς, μαζί με την αγάπη μου για την πόλη και το συναίσθημα προσφοράς που με διακατέχει, με ώθησαν στο ν’ ασχοληθώ ενεργά.

Προφανώς από την εμπειρίας σας γνωρίζετε καλύτερα από πολλούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και ιδίως οι γυναίκες της πόλης μας. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα και τι πρέπει να αλλάξει στο Δήμο για να λυθούν;

Όσον αφορά στις μεγάλες σε ηλικίας γυναίκες της πόλης μας που βλέπω και πηγαίνουν στα ΚΑΠΗ και γεμίζουν το χρόνο τους. Όμως υπάρχουν και γυναίκες μιας μέσης ηλικίας που βιώνουν κάποια μοναξιά και περιθωριοποίηση και πρέπει αυτές τις γυναίκες να τις κοινωνικοποιήσουμε, με διάφορες προτάσεις, με δρώμενα, με συλλόγους, έτσι ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιες ενεργά, να τις βάλουμε πάλι μέσα στην κοινωνική ζωή και να νοιώσουν αυτοπεποίθηση.

 

Για τα προβλήματα στην καθημερινότητα στο Δήμο Ζωγράφου τι γνώμη έχετε; Πως βλέπετε για παράδειγμα την κατάσταση στην καθαριότητα, στις συγκοινωνίες;

Τα προβλήματα είναι πολλά, τα βλέπω κι εγώ αλλά μου τα λέει και ο κόσμος. Τα κυριότερα προβλήματα της πόλης μας είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η συγκοινωνία, το πάρκινγκ και βέβαια η ασφάλεια.

Βλέπω ανθρώπους άστεγους και δεν το δέχομαι. Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Να κάνουμε την πόλη μας βιώσιμη, να χαίρεσαι να ζεις σε αυτήν. Να ρυθμιστεί η κυκλοφορία, ν’ αυξηθούν οι θέσεις πάρκινγκ. Υπάρχουν χώροι, για να γίνουν θέσεις στάθμευσης, να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Ζωγράφου. Ν’ αναπνεύσουν και τα μαγαζιά και οι μαγαζάτορες που δεν έχουν που να παρκάρουν, την ίδια στιγμή που παραπονιούνται και για τα δημοτικά τέλη τα οποία είναι ακριβά. Τα έχουμε όλα στο πρόγραμμα μας και πιστεύω, πρώτα ο Θεός, να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά όταν αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου.

Είναι ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα αυτό που έχουμε καταρτίσει και όπως σας είπα, με τη βοήθεια του Θεού, θα υλοποιηθεί και θα κάνουμε την πόλη μας, ξεχωριστή στην Ελλάδα. Μπορεί ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο. Εξαρτάται από τον εκάστοτε Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Είναι γνωστό πως η επαφή σας με τους Ζωγραφιώτες είναι καθημερινή και πυκνή. Από πηγάζει αυτή η ανάγκη σας για την τόσο στενή συναναστροφή με τους πολίτες;

Ναι, μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο. Θέλω να έρχομαι σε προσωπική επαφή με τους πολίτες, για να με γνωρίσουν από κοντά και όχι μόνο από τα Μέσα Ενημέρωσης. Έτσι ακούω και μαθαίνω καλύτερα τα προβλήματα τους, τα παράπονα τους, μάλιστα τους δίνω και το τηλέφωνο μου, για να με παίρνουν και να κάνουν προτάσεις ή να μου αναφέρουν ότι εντοπίζουν και θεωρούν ότι θέλει βελτίωση στην πόλη μας. Αυτός είναι ο πόθος μου. Και πηγάζει από μέσα μου αυτό το συναίσθημα προσφοράς και αγάπης προς τους συμπολίτες μου.

Τι παράπονα σας εκφράζουν οι πολίτες που μιλάτε μαζί τους. Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα;

Ένα πολύ συχνό ζήτημα που μου αναφέρουν είναι η συγκοινωνία. Είναι κάτι που το έχουμε και στο πρόγραμμα μας, να ενώσουμε δηλαδή τις τρεις περιοχές τα Ιλίσια, το Γουδή και του Ζωγράφου, να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι και να κάνουν κύκλο για να πάνε στα ΚΕΠ, για παράδειγμα. Επίσης υπάρχουν πολλά παράπονα για τις κακοτεχνίες και τις λακκούβες στα πεζοδρόμια. Και βέβαια όπως σας προανέφερε μέγα θέμα που μας απασχολεί όλους είναι η καθαριότητα.

Αναφερθήκατε πριν στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που πηγαίνουν στα ΚΑΠΗ, τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει παραπάνω ο Δήμος για εκείνους;

Πιστεύω πραγματικά πως πρέπει να γίνει ένα γηροκομείο, το οποίο να φροντίζει τους ηλικιωμένους αλλά με το κόστος που μπορεί να επωμιστεί ο καθένας, με βάση την σύνταξη του. Πρέπει να είναι ένα έργο που θ’ απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που βαδίζουν στην τρίτη ηλικία. Θα ανακουφίσει και τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Και μια τελευταία ερώτηση, τι θα λέγατε απευθυνόμενη στους Δημότες του Ζωγράφου που θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση του Δήμου στις προσεχείς εκλογές. Γιατί να επιλέξουν την δικής σας Δημοτική παράταξη του Παναγιώτη Αγγελόπουλου;

Θα τους έλεγα να δείξουν εμπιστοσύνη σε εμάς, να πιστέψουν ότι δίνοντας μας την ψήφο τους, θα τους τιμήσουμε με το να υλοποιήσουμε αυτά τα προγράμματα που έχουμε καταρτίσει. Αυτός είναι ο λόγος που έρχομαι καθημερινά σε προσωπική επαφή μαζί τους, για να τους εμπνεύσω αυτή την εμπιστοσύνη. Όπως και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Για να τους δείξουμε έμπρακτα πως είμαστε άνθρωποι των έργων, που τηρούμε το λόγο μας και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο Ζωγράφου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.