Στα ύψη “σκαρφάλωσαν” οι τιμές της βενζίνης ενόψει της μεγάλης εξόδου του Πάσχα

Στα 16 λεπτά ανά λίτρο έφθασε η αύξηση στην αμόλυβδης

Στα ύψη “σκαρφάλωσαν” οι τιμές των καυσίμων (αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο) για τους εκδρομείς της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η αύξηση είναι ραγδαία ενόψει της μεγάλης εξόδου του Πάσχα.

Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά λίτρο (Σαντορίνη και Μύκονος), αλλά και σε μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη Μεγάλη Δευτέρα η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφτασε στο 1,639 ευρώ ανά λίτρο.

Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ, μετά τη Δανία και την Ολλανδία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο.

Η αύξηση σε διάστημα λίγων μηνών υπολογίζεται στα 15 με 16 λεπτά ανά λίτρο.

Το πανελλαδικό δελτίο τιμών καυσίμων για τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019:

Όπως προκύπτει από το δελτίο τιμών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προκύπτει ότι η αμόλυβδη στη Σαντορίνη φτάνει έως και τα 2 ευρώ το λίτρο (1,976/λίτρο), στην Πάρο το 1,88 ευρώ, στη Μύκονο 1,859 ευρώ/λίτρο, στη Ρόδο 1,839 το λίτρο και στα Χανιά σχεδόν το 1,8 ευρώ το λίτρο.

Ταυτόχρονα, στην Πάτρα η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,689 ευρώ το λίτρο, στην Αθήνα 1,672 και στη Θεσσαλονίκη 1,659 ευρώ/λίτρο.

Σε ιδιαίτερα ακριβά επίπεδα, που ενδεχομένως βάλουν σε δεύτερες σκέψεις του εκδρομείς του Πάσχα, κινείται και η τιμή του πετρελαίου (diesel).

Έτσι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ρεκόρ «πιάνει» και σε αυτή την κατηγορία η Σαντορίνη, με τη μέση τιμή του απλού diesel να κυμαίνεται στο 1,606 και την ανώτατη έως και το 1,65 ευρώ το λίτρο!

Χαρακτηριστικά, τις ημέρες του Πάσχα οι ανώτατες τιμές του diesel είναι: στην Πάρο και τη Μύκονο 1,618, στη Ρόδο το 1,549 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά 1,499 ευρώ/λίτρο, στην Πάτρα 1,479, στη Θεσσαλονίκη 1,429 και στην Αθήνα 1,419.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.