Απίστευτη πρόκληση από τον Ακάρ: “Μας ανήκει το Αιγαίο και η Κύπρος”

Ξεπέρασε κάθε όριο το καθεστώς Ερντογάν

Σε μια απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συνεχίζοντας το “μπαράζ” των δηλώσεων του τον τελευταίο καιρό για τη Γαλάζια Πατρίδα των Τούρκων, των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία συμπεριέλαβε τόσο το Αιγαίο όσο και την Κύπρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός του Ερντογάν: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός» , κάνοντας έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Ειδικότερα στις απόλυτα προκλητικές δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και τη Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Για να καταλήξει απαξιώνοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σεβασμού της χώρας μας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.