Κουμουτσάκος: Ανήκουστο το αίτημα Ερντογάν για τις πτήσεις στο Αιγαίο

Δεν χωρούν παζάρια στα κυριαρχικά μας δικαιώματα δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

Σκληρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν δίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στην οποία χαρακτηρίζει ανήκουστο το αίτημα του Τούρκου προέδρου που ζητά να μη γίνονται πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών της Ελλάδας πάνω από το Αιγαίο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος: «Στα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν χωρούν παζάρια και συμψηφισμοί».

Ειδικότερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες ζητεί από τη χώρα μας να μην απογειώνει πολεμικά αεροπλάνα για το Αιγαίο, προκειμένου να μην κάνει το ίδιο και η Τουρκία.

«Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, με προκλητικό τρόπο, από τη χώρα μας κάτι ανήκουστο. Να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και να σταματήσει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

«Αν αυτό εννοεί η Άγκυρα, όταν μιλά για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να της ξεκόψει κάθε τέτοια σκέψη» σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και καταγγείλει τονίζοντας σε αυστηρό ύφος ότι «στα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν χωρούν παζάρια και συμψηφισμοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.