Καταργείται η αλλαγή της ώρας και με τη… βούλα του Ευρωκοινοβουλίου

Τι αναφέρει η σχετική απόφαση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οριστικά προς κατάργηση οδεύει η αλλαγή της ώρας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και τη νέα απόφαση που έλαβε η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, αποφάσισε ότι την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, πρέπει να σταματήσει η αλλαγή ώρας για τα κράτη που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα ενώ για τα κράτη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το 2018, το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Σημειώνεται πως οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Είναι σαφές ότι αφού εγκριθεί το ψήφισμα από την Ολομέλεια του Ε.Κ. θα αποτελέσει τη θέση των βουλευτών για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο των Υπουργών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.