Πανελλήνιες εξετάσεις: Δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου

Έκανε πίσω το Υπουργείο Παιδείας λόγω εκλογών

Σε απόλυτη σύγχυση βρίσκονται για μια ακόμη φορά φέτος γονείς και μαθητές αφού το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει και πάλι τα δεδομένα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς όπως ανακοινώθηκε δεν θα μετράει τελικά ο βαθμός του απολυτηρίου στην αξιολόγηση των μαθητών για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει μπει η χώρα φαίνεται πως «πάγωσε» το υπουργείο Παιδείας και δεν θα προχωρήσει στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οριστικά λοιπόν φέτος, δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου

πως αποκαλύπτει δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή πανεπιστημίου.
Αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, πρακτικά αυτό θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Άρα οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει.

Πρόκειται για τα Αρχαία, την Ιστορία, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τις Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την Πληροφορική.

Πάντως υπενθυμίζεται πως τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.