“Παραλύει” το κέντρο της Αθήνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείς από την Αστυνομία – Κλειστοί δρόμοι

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει σήμερα η Αστυνομία για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια σήμερα το απόγευμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρότι δεν αναμένονται πολλές εισροές διαδηλωτών από την επαρχία λόγω του ότι είναι και καθημερινή, είναι τουλάχιστον τέσσερα τα σημεία που έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και αντίστοιχα με το ίδιο αίτημα έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής), την ίδια ώρα η Λ.Α.Ε. έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και επίσης την ίδια ώρα από διάφορες αριστερές συλλογικότητες στον κόμβο Αμπελοκήπων.

Με τις έως τώρα πληροφορίες στα μέτρα θα συμμετέχουν περίπου 1.500 αστυνομικοί, ενώ θα τοποθετηθούν φραγμοί με κλούβες επί της Λ. Βασ. Σοφίας, στα «λουλουδάδικα» και στην Ηρώδου του Αττικού για δημιουργία «νεκρής ζώνης» στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής ώστε να μπορέσουν να μετακινούνται ελεύθερα οι βουλευτές και βέβαια θα υπερίπτανται drone και ελικόπτερα για την συνεχή λήψη εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Ξεκάθαρες είναι οι οδηγίες και οι εντολές που έχουν δοθεί για να αποτραπούν τυχόν παρόμοιες ενέργειες με την τελευταία διαδήλωση στα σκαλιά του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία

Εξαιτίας των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας)

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από την πλευρά της η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.