Η Τουρκία “μεγαλύτερη απειλή” από το Ιράν για Ισραήλ – Σαουδική Αραβία – Αίγυπτο

Μυστική συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι αξιωματούχων διαφόρων χωρών

Η Τουρκία αποτελεί τη “μεγαλύτερη απειλή” ακόμη και από το Ιράν, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, φέρεται να συμφώνησαν σε μυστική συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι, αξιωματούχοι του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Middle East Eye.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι των τεσσάρων χωρών συμφώνησαν ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος ακόμη και από το Ιράν! Συζήτησαν σχέδια για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής και της επιρροής της Τουρκίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι «το Ιράν θα μπορούσε να περιοριστεί στρατιωτικά», αλλά η Τουρκία έχει “πολύ μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνατότητες“.

Παράλληλα το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής της Mossad, Yossi Cohen, ανέφερε στη συνάντηση: “Η δύναμη του Ιράν είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή προέρχεται από την Τουρκία. ”

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η υποστήριξη του PKK και του YPG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχαν συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τις σχέσεις με την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRG) και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επαφή της με την Άγκυρα.

Ταυτόχρονα συμφώνησαν να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την αποκατάσταση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, συζητώντας μια διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των τριών αραβικών κρατών και του Assad, με τη βοήθεια του Τελ Αβίβ.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό τον Δεκέμβριο.

Τέλος όπως καταλήγει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: “Οι ίδιοι οι Σαουδάραβες δεν θέλουν να βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή αυτού του διπλωματικού εγχειρήματος, αλλά συμφωνούν με οποιαδήποτε πολιτική μπορεί να αποδυναμώσει την Τουρκία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.