Κοντέινερ με ναρκωτικά των τζιχαντιστών εντοπίστηκε στον Πειραιά

Χιλιάδες χάπια Captagon κατάσχεσαν οι άνδρες του Λιμενικού σε συνεργασία με τις Τουρκικές αρχές

Χιλιάδες χάπια Captagon, τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, εντοπίστηκαν σε κοντέινερ πλοίου προερχόμενου από τη Συρία στο λιμάνι του Πειραιά.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το πλοίο εντοπίστηκε μετά από κοινή επιχείρηση των ελληνικών και των τουρκικών Αρχών, με άνδρες της τουρκικής Δίωξης Ναρκωτικών να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Όπως διαπιστώθηκε, τα χάπια ήταν κρυμμένα σε μπλοκ μολύβδου και κατασχέθηκαν.

Η επιχείρηση έγινε από την Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την τις Αρχές της Τουρκίας καθώς και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών Αρχών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο είχε ως προορισμό την Κροατία. Η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία είχε έλθει και πάλι στο προσκήνιο πριν από δύο περίπου χρόνια έκαναν λόγο για ένα χάπι που δημιουργούσε σούπερ στρατιώτες.

Αυτόπτες μάρτυρες από τα πεδία των μαχών ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές που έπαιρναν αυτά τα χάπια μεταμορφώνονταν σχεδόν σε «υπερστρατιώτες», απέδιδαν δε σε αυτή την ουσία τον εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Laurent Laniel (Λοράν Λανιέλ) επιστημονικός αναλυτής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction -EMCDDA ) εξηγεί πως η αμφεταμίνη χρησιμοποιείται τουλάχιστον από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως διεγερτικό και κατά της κοπώσεως των στρατιωτών, αν και απορρίπτει το ενδεχόμενο να μετατρέπει τους απλούς ανθρώπους σε υπερστρατιώτες.

«Σε κρατάει σε εγρήγορση, ξύπνιο, δεν νιώθεις κούραση, οπότε είναι λογικό να χρησιμοποιείται από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και άλλες ομάδες που εμπλέκονται στις μάχες που διεξάγονται στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Laniel.

Όμως ο κ. Laniel δεν παρέλειψε να προσθέσει: «Είναι σύνηθες αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, άνθρωποι που πολεμούν είναι λογικό να χρησιμοποιούν κάποιου είδους διεγερτικό. Δεν δημιουργεί λοιπόν αυτό που λίγο πολύ διαβάσαμε, τους σούπερ στρατιώτες. Εάν ήταν έτσι κάθε Σάββατο βράδυ θα είχαμε σούπερ στρατιώτες στους δρόμους του Παρισιού, της Βρετανίας, της Βαρκελώνης»!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.