Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Το θλιβερό προνόμια να είναι “Πρωταθλήτρια” στο ποσοστό των νέων που παραμένουν άνεργοι διατηρεί η Ελλάδα, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους τελευταίους δείκτες που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Ειδικότερα για τον Σεπτέμβριο του 2018 υπολογίστηκε ότι άνεργοι είναι το 36,6% των νέων -ηλικίας έως 25 ετών- σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όπου ο μέσος όρος της ανεργίας στους νέους κινήθηκε στο 15,3%.

Παράλληλα στη λίστα ακολουθούν η Ισπανία με 34,5%, η Ιταλία με 32,4%, η Κροατία με 23,7%, η Γαλλία με 21,2% και η Πορτογαλία με 19,9%.

Σε σαφώς καλύτερη κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης των νέων φαίνεται πως βρίσκονται η Τσεχία (5,9% ανεργία), η Γερμανία (6,2%), η Ισλανδία (6,5%) και η Ολλανδία (7,5%).

Επισημαίνεται ότι το ποσοστό της ανεργίας στον ευρύτερο πληθυσμό, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Σεπτέμβριο ανήλθε στο 18,6% (ήταν 18,9% τον Αύγουστο).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες ήταν 23,4% και σε ό,τι αφορά τους άνδρες 14,8%.

Πάντως θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 88.205 άτομα (+2,3%).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.