Συρία: Ο Ερντογάν “βάφει τα χέρια του με αίμα” – Απλοί θεατές ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας έχουν εξαπολύσει, από το βράδυ της Τετάρτης, ευρεία επίθεση κατά των Κούρδων στην περιοχή της Βόρειας Συρίας σε μια επιχείρηση που ο Ταγίπ Ερντογάν και οι σύμβουλοι του έχουν το θράσος να ονομάσουν “Πηγή Ειρήνης”.

Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να “βαφτίσουν το κρέας – ψάρι” όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καθαρή πράξη πολέμου των Τούρκων, που με τις συνήθεις κατακτητικές τους βλέψεις και πρακτικές, εισέβαλαν παράνομα στα σύνορα ενός άλλου κράτους.

Βομβαρδισμοί, θάνατοι αμάχων, ξεριζωμός και νέα κύματα προσφύγων καθώς και αχανείς κατεστραμμένες εκτάσεις, είναι τα απότοκα των κινήσεων των Τούρκων στην περιοχή της Βόρειας Συρίας.

Οι διεθνείς οργανισμοί φαντάζουν “έρμαια” στις ορέξεις του Τούρκου “Σουλτάνου”, αντιπαραθέτοντας στη ωμή και παράνομη βία του Ερντογάν που «βάφει τα χέρια του με αίμα αθώων», ευχολόγια, δηλώσεις και γραπτές προειδοποιήσεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όλοι έχουν μια δήλωση να κάνουν και δεν προχωρούν σε καμία είδους ουσιαστική αντίδραση κατά των καταφανώς παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει τεράστιος σάλος κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει στον Ερντογάν να επιτεθεί κατά των στενών συμμάχων των Αμερικανών στον πόλεμο κατά του ISIS, Κούρδων.

Ναι, των Κούρδων που θρήνησαν 11.000 χιλιάδες νεκρούς στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την εθνοκάθαρση και την γενοκτονία, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων.

Σε επίπεδο διπλωματίας οι κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου δεν βγάζουν κανένα νόημα, εφόσον βέβαια προτεραιότητα του είναι τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι τα προσωπικά, επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Κι αυτό γιατί οι Κούρδοι του YPG θα αποχωρήσουν από την περιοχή (ή πιο σωστά θα εξαφανιστούν) και θα αφήσουν τη θέση τους σε Τούρκους, Σύριους και Ρώσους που κάθε άλλο παρά σύμμαχοι των Αμερικανών μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το χειρότερο. Μερικές χιλιάδες εξτρεμιστές μουσουλμάνοι  πολεμιστές του ISIS που κρατούνται σήμερα στα στρατόπεδα των Κούρδων, θα περάσουν στα χέρια του Ερντογάν που θα απειλεί και θα εκβιάζει τους Ευρωπαίους ότι θα τους “ξαμολήσει” προς τη γηραιά Ήπειρο αν δεν χρηματοδοτήσουν την “ανοικοδόμηση” της περιοχής που θα κατακτήσουν οι Τούρκοι για να μεταφέρουν δήθεν τους Σύρους πρόσφυγες.

Κι όμως κανένα πολιτικό επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί έτσι ώστε να δικαιολογεί την πολεμική, αδηφάγα, πρακτική των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για έναν κανονικό πόλεμο, με θύματα, νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους που διεξάγουν χωρίς αιδώ οι Τούρκοι.

Αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα να “σφυρίζει” αδιάφορα και να παρακολουθεί ως απλώς θεατής την Τουρκία να καταπατά κάθε έννοια του διεθνούς Δικαίου και κάθε κανόνα ειρήνης που οφείλουν να τηρούν τα κράτη εν έτει 2019.

Αυτή είναι η δυσάρεστη αλήθεια και οφείλει ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του να το παραδεχτεί. Μήπως και υπάρξει μια συντονισμένη και σωστή αντίδραση κατά της επεκτατικής, επιθετικής και όπως προείπαμε παράνομης πολιτικής που ασκεί το απολυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.