Πωλητήριο σε πασίγνωστο ξενοδοχείο

Πωλητήριο σε πασίγνωστο ξενοδοχείο…

Πωλητήριο στο θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia, βάζει πλέον η κυβέρνηση του Μαρόκου, καθώς συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των δημοσίων επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν από το 2019 και μετά.

Αυτό συνέβη μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πολυτελές ξενοδοχείο το οποίο από το 1922 έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, το La Mamounia

ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων, ενώ στον σχεδόν ένα αιώνα λειτουργία του έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων των Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Ζακ Σιράκ, τον Νέλσον Μαντέλα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Έλντον Τζον.

Επίσης στα δωμάτιά του γυρίστηκαν θρυλικές ταινίες, όπως «ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ενώ το 2006 έγινε ανακαίνιση με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά τις πόρτες του τρία χρόνια αργότερα.

ΠΗΓΗ: politik.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.