Δημοσίευμα της Sun βγάζει εκτός πράσινης λίστας τα ελληνικά νησιά!

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτιση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

Η λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην εβδομάδα (την Πέμπτη ή την Παρασκευή) και σύμφωνα με την Sun στο «πράσινο» θα είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Αλλά αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί», όπως και τα νησιά τους φυσικά.

Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Sun, είναι ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός που θα μπορούσε να είναι… πράσινος.

Χώρες στο κόκκινο: 10 μέρες καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή.

Πληρωμή του δωματίου του ξενοδοχείου κόστους τουλάχιστον 1.750 λιρών

Αρνητικό τεστ πριν από την επιστροφή

Δυο PCR τεστ μετά την επιστροφή τη δεύτερη και την όγδοη μέρα.

Χώρες στο πορτοκαλί: 10 μέρες αυτοαπομόνωση μετά την επιστροφή

Αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή στη Βρετανία

Δυο PCR τεστ τη δεύτερη και την όγδοη μέρα της επιστροφής.

Χώρες στο πράσινο: Χωρίς καραντίνα

Αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή στη Βρετανία

PCR τεστ δυο μέρες μετά την επιστροφή.

Η Sun τονίζει ότι η Ελλάδα «έτρεξε» να εμβολιάσει τους κατοίκους 85 νησιών έως τον Μάιο για να είναι σίγουρη πως Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να τα επισκεφτούν μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις διεθνών ταξιδιών.

Νησιά όπως η Κύθνος έχουν εμβολιάσει πάνω από το μισό των ενηλίκων.

Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, με εμβολιασμένο πάνω από το ένα τέταρτο των πολιτών της, τόνισε στην Telegraph ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των τουριστών στο νησί. Περιμένουμε τις θετικές αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης», σημείωσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.