Άγγλοι τουρίστες στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα από τις 4 Ιουλίου

Η Βρετανία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο για τη δημιουργία μιας «αερογέφυρας» προς ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς εντός της Ευρώπης, που θα καταργεί την καραντίνα κατά την επιστροφή

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Telegraph, στους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει ποιες χώρες – όλες έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωναϊό – περιλαμβάνονται στη συμφωνία, ώστε οι Βρετανοί να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό μετά από μήνες καραντίνας.

Κατά τις πληροφορίες, όταν οι Βρετανοί τουρίστες θα επισκέπτονται τις εν λόγω χώρες δεν θα υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το μέτρο πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση αναμένονται στις 29 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η Βρετανία.

Οι «αερογέφυρες» προς τους τουριστικούς προορισμούς θα στήνονται με βάση τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις γνωμοδοτήσεις του επιστημονικού προσωπικού της Βρετανίας και δη του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Μέχρι σήμερα, περί τις 10 ευρωπαϊκές χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία των «αερογεφυρών».

Ως αγαπημένος προορισμός διακοπών μεταξύ των Βρετανών, υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να είναι μία από τις «μικρές ομάδες χωρών» με τις οποίες η κυβέρνηση συζητά για την δημιουργία αερογέφυρας.

Οι πτήσεις έχουν ξαναρχίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη ενώ το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου ανοίγει κανονικά, αρχίζοντας τις πτήσεις από τις 21 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες πρόσφατα είχαν προειδοποιήσει για τον τρομακτικό αντίκτυπος που θα έχει η 14ήμερη βρετανική καραντίνα στον τουρισμό προς Ελλάδα: «Αναμένεται τεράστια πτώση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα», είχαν αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.