«Το νησί της χαράς»: Αυτή είναι η τελευταία χώρα που θα «χτυπήσει» ο κορωνοϊός!

Την ώρα που ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» τις περισσότερες χώρες τις γης, βρέθηκε ποια χώρα είναι αυτή που θα πληγεί τελευταία από την φονική πανδημία. Μάλιστα πρόκειται για έναν εξωτικό παράδεισο, ο οποίος μάλιστα αποκαλείται και ως το «νησί της χαράς».

Οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ιράν και η Κίνα είναι οι χώρες που ζουν την πανδημία περισσότερο από τις άλλες, ενώ η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπουν τα κρούσματά τους μέρα με την μέρα να αυξάνονται.

Μοιραία, ξεκινάει η συζήτηση για το ποια είναι η χώρα που δεν θα έρθει σε επαφή με τον covid-19 αλλά και τον τρόπο που θα καταφέρει αυτό που μοιάζει μέχρι στιγμής αδύνατο.

Αυτή η χώρα υπάρχει και βρέθηκε από το BBC! Αυτή είναι το εξωτικό Ναουρού.

Το Ναουρού παράλληλα είναι ένα από τα λιγότερο επισκέψιμα μέρη στον πλανήτη. Ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν πως μόλις 160 τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στις 2 Μαρτίου στο νησί απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις τουριστών από την Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ιταλία. Πέντε ημέρες αργότερα το Ιράν προστέθηκε στον κατάλογο.

Και οι άνθρωποι όμως που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί σε καραντίνα για διάστημα δύο εβδομάδων. Η πολιτική, σχολιάζει ο δήμαρχος Λιονέλ Εντζιμέα, λέγεται «σύλληψη και περιορισμός».

To Nαουρού βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και απέχει σχεδόν 320 χιλιόμετρα από οποιαδήποτε άλλη στεριά. Είναι το δεύτερο μικρότερο κράτος στην γη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 10.000 κατοίκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.