Δέσμευση Πέτσα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη συνάντηση με Θώδα

Τι συζήτησαν ο αν. Υπουργός Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Ζωγράφου

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ζωγράφου αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πριν λίγε μέρες ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ειδικότερα ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον κ. Πέτσα σχετικά με τα προβλήματα που επιφέρει στους ΟΤΑ η έλλειψη προσωπικού, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να επισημαίνει ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης και αποτελεί προτεραιότητα για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για άλλα θεσμικά ζητήματα, μεταξύ άλλων , οι μεταρρυθμίσεις , οι οποίες εκκρεμούν αλλά και το νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και θα επιλύει τέτοιου είδους ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θώδας έθεσε στον κ. Πέτσα και το ζήτημα του ενεργειακού κόστους, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί επιπλέον οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, περιορίζοντας δραματικά τα οικονομικά τους.

Επισημαίνεται πως ο Δήμαρχος Ζωγράφου ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους της χώρας και να τους ενισχύσει περαιτέρω οικονομικά και τους επόμενους μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο κ. Θώδας ζήτησε από τον κ. Πέτσα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη και των υπόλοιπων προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος Ζωγράφου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική συνεργασία και τη στήριξη, όχι μόνο στον Δήμο Ζωγράφου αλλά και σε όλους τους Δήμους της χώρας, αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ανέλυσα τα προβλήματα και τις προτάσεις του Δήμου Ζωγράφου τα οποία έτυχαν θετικής αντιμετώπισης από τον Υπουργό που έδειξε ότι γνωρίζει και κατανοεί πλήρως όλα τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.