Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο του Δήμου Ζωγράφου

Υπεγράφη η σχετική πράξη από τον Περιφερειάρχη παρουσία Θώδα

Άμεσα ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου του Δήμου Ζωγράφου μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας, Βασίλη Θώδα.

Τα έργα της αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζωγράφου ανέρχονται σε συνολικό προϋπολογισμό 815.300 ευρώ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως προαναφέραμε η παρούσα πράξη αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ζωγράφου, καθώς η Δημοτική Αρχή αξιολογώντας τις ενεργειακές καταναλώσεις των σχολικών υποδομών επέλεξε τα δυο ανωτέρω κτίρια για άμεσες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για τα παραπάνω κτήρια των σχολείων περιλαμβάνουν:

-Αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης,

– Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέα τεχνολογίας LED και αυτοματισμούς φωτισμού,

– Αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων με νέα

– Εξωτερική θερμομόνωση δώματος.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των ανωτέρω κτιρίων προκειμένου να μειωθούν οι ενεργειακές τους καταναλώσεις, να εξοικονομηθούν πόροι (ενέργεια, δαπάνες κλπ) και εμμέσως να συμβάλλουν στην ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Υπογραμμίζεται ότι η υπογραφή της πράξης από τον κ. Πατούλη, έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ζωγράφου Δημοσθένη Μπουλούκου και του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόση.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής πράξης ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων αποτελεί βασική του προτεραιότητα, καθώς μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν με γρήγορους ρυθμούς πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα ευρύ φάσμα έργων από στην ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος  και στην υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης ο Γιώργος Πατούλης τόνισε στη δήλωση του:

«Με υπευθυνότητα και όραμα μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες, βάζουμε ψηλά τον πήχη, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν μια εκπαιδευτική διαδικασία σε ασφαλή και ανθρώπινα σχολεία με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι νέες γενιές αξίζουν το σεβασμό μας αλλά και τις ίσες ευκαιρίες που θα τους δώσουν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή και ένα δημιουργικό μέλλον.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους αξιοποιώντας όλα εκείνα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό στόχο τη  βελτίωση το περιβαλλοντικού ισοζυγίου των τοπικών κοινωνιών και τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, έχει τη βούληση και εργάζεται προκειμένου η Αττική να είναι μια Περιφέρεια – Πρότυπο σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε έργα και υποδομές, με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.