Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πέντε ηρώων της Εθνικής Αντίστασης

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν την 5η Απριλίου 1944

Με την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης του Ζωγράφου και κατάθεση στεφάνων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πλατεία «Πέντε Ηρώων» (Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας) ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε την μνήμη των πέντε αγωνιστών Αχιλλ. Πλατυμέση,  Επαμεινώνδα Βαμπούλη, Ευάγγελο Στεργίου, Βλάσση Αποστολάρη, Βασίλειο Μπακόπουλο, τους οποίους κρέμασαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους την 5η Απριλίου 1944.

Ειδικότερα στεφάνι στη μνήμη των απαγχονισθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Επίσης, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ» Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου.

Λίγα λουλούδια στο μνημείο των πέντε ηρώων κατέθεσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Ιλισός”.

Να τονιστεί ότι στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκε επίσης ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Θεόδωρος Μετικαρίδης. Παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζαχαρίας Σταματάκης, Στέφανος Γιούργας και Νικόλαος Κικάκης.

Το “παρών” έδωσαν  ο Στέλιος Αποστόλου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ζωγράφου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» Φώτης Νταουντάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.