Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας για την δασοπροστασία του Υμηττού στον Δήμο Ζωγράφου

Που μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι

Στη δημιουργία μιας πιστοποιημένης ομάδας εθελοντισμού για την δασοπροστασία του Υμηττού προχωρά ο Δήμος Ζωγράφου.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας πραγματοποίησε συνάντηση με τον ειδικό συνεργάτη του Προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Νίκο Κιούση και τον εν αποστρατεία αξιωματικό Π.Υ και σύμβουλο του προέδρου του ΣΠΑΥ σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης κ. Φώτη Δημαρέση.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας στο Δήμο Ζωγράφου και συζητήθηκαν οι δράσεις και το οργανωτικό πλαίσιο  της.

Παράλληλα έγινε αναφορά στην διαδικασία σχηματισμού πιστοποιημένης ομάδας Πολιτικής Προστασίας με ειδικές δράσεις δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας για μεγαλύτερη θωράκιση του Υμηττού που περιβάλλει μεγάλο μέρος του Δήμου μας.

Ιδιαίτερα σημαντική παρουσία είχαν αντιπρόσωποι των προσκοπικών συστημάτων και οδηγών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που εμπλούτισαν την συζήτηση με ιδέες κινητοποίησης και ενεργειών.

Ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ κ. Βούρτσης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κολομπάτσος Δημήτρης, η Αναπληρώτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στασινού Ειρήνη και η Υπεύθυνη Συντονισμού και Οργάνωσης της Εθελοντικής Ομάδας κ. Μύττη Τζωρτζίνα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για το θέμα: «Όλοι μαζί ενισχύουμε την προσπάθεια  για την διαφύλαξη του πράσινου πνεύμονα της πόλης μας, που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή αλλά και την αναβάθμιση των γειτονιών μας με οργανωμένες δράσεις».

Να τονιστεί ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου www.zografou.gov.gr, ακολουθώντας τον σύνδεσμο «Γίνε εθελοντής στην πόλη σου» θα βρείτε τη σχετική φόρμα για τους υποψηφίους εθελοντές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη συμπληρώνουν και τη στέλνουν στο epikoinonia@zografou.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.