Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά την επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Σημαντική εκδήλωση στο Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αλέκα»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ζωγράφου και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος, με αφορμή την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα  της Ε.Ο.Κ.Α. για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αλέκα» (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13), το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 7:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση προλογίζουν η καθηγήτρια και συγγραφέας Μαίρη Σταυρινίδου -Ευθυμίου και ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ζωγράφου, Λάμπρος Καλαρρύτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος Όμηρο Παπασάββα, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και ο τέως Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή», Dr Σπύρος Δημητρίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Για το αίτημα των Ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη της βρετανικής κατοχής στη Μεγαλόνησο και την ένωση με την Ελλάδα, τα χρόνια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και τις θυσίες των Ελληνοκυπρίων αγωνιστών μιλούν ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και ο τέως Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή», Dr Σπύρος Δημητρίου.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικές και τραγούδια από το μουσικό έργο του Νίκου Παπακλεοβούλου, αφιερωμένο στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και τους ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α., «Ηρώεσσα Κύπρος, 204 Πνοές», με βασικό ερμηνευτή τον Χρήστο Κάλλοου. Μαζί τους οι Ματίνα Πάντζαλη (τραγούδι, αφήγηση) , Βασίλη Ευθυμίου (τραγούδι), Δήμητρα Ντουρουντά (πιάνο), Θεόδωρο Χοχτούλα (κιθάρα), Νίκο Κουρεμένο (μπουζούκι). Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Δήμου Αργυρούπολης σε παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα τιμήσει τον Νίκο Παπακλεοβούλου για τα μουσικά έργα του για τους Ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α.

Πληροφορίες Εκδήλωσης – Κράτηση Θέσεων

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων και σε πλήρη εναρμόνιση με το υγειονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Κατά την είσοδο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Θα πρέπει απαραίτητα να έχει προηγηθεί κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο email : dhmos.zografou@zografou.gr.

Για όσους δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους καλώντας στα τηλέφωνα 210-7718942, 213-2024158.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.