Συνάντηση μαθητών – Δημάρχου για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον Υμηττό

Εκπρόσωποι των 15μελων επιτροπών Γυμνασίων και Λυκείων ενημερώθηκαν για τον ΣΠΑΥ

Συνάντηση με μαθητές και καθηγητές των σχολείων της πόλης μας είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, με βασικό θέμα συζήτησης τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις στον Υμηττό, χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου.

Η ενημέρωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που ξεκινάει ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των μαθητών της πόλης μας για την προστασία του Υμηττού.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας δέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Αναστασίας Μπότου, τους εκπροσώπους των 15μελών επιτροπών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, προκειμένου να ενημερωθούν αφενός από τους υπευθύνους του ΣΠΑΥ για τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Υμηττό, αφετέρου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις ώστε όλοι να απολαμβάνουν με ασφάλεια και ποιότητα την εμπειρία φυσικού κάλλους που προσφέρει ο Υμηττός.

Οι μαθητές μέσω των περιβαλλοντικών αυτών δράσεων θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν περιοχές και να έχουν την ευθύνη διαφόρων σημείων του βουνού για την προστασία του.

Ο Δήμος Ζωγράφου συνεχίζει τον σχεδιασμό με στόχο όλοι οι Ζωγραφιώτες να απολαμβάνουν την επίσκεψη και την άθληση στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων για τα σχολεία και τους φορείς της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.