Με κάθε επισημότητα τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμος Ζωγράφου

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών, φορέων οργανώσεων και κόσμου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από τον Δήμο Ζωγράφου, με μεγάλη  συμμετοχή σχολείων, φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Ύστερα από την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων επί της Λεωφόρου Παπάγου και η κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Σπυρίδων Παπαρούπας, ενώ το Α. Τ. και το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου η Υπαστυνόμος Γούσιου Ιουλία.

Παράλληλα κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν επίσης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του παραρτήματος Ζωγράφου και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ζωγράφου.

Επίσης στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων κατέθεσαν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων.  Συγκεκριμένα, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας – Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη», Τίνα Καφατσάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου μπροστά- Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση – Νέα πορεία» Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Από τις πολιτικές παρατάξεις, κατέθεσαν εκπρόσωποι  της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ζωγράφου, των Τοπικών Οργανώσεων «ΣΥΡΙΖΑ» Ζωγράφου- Ιλισίων, της τοπικής οργάνωσης « ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ» ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Εκπροσωπώντας τα σχολεία της πόλης, στεφάνια κατέθεσαν μαθητές από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ζωγράφου. Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, στεφάνια κατατέθηκαν από γονείς του 2ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου Ζωγράφου.

Ενώ από από τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης στεφάνι στο Ηρώον κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η ΗΠΕΙΡΟΣ», ο Σύλλογος  Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», η Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», ο Σύλλογος  Θρακιωτών Ζωγράφου «Η ΘΡΑΚΗ», η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ζωγράφου – 4ο Σύστημα Γουδή, ο Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Γυναικών Δήμου Ζωγράφου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΛΙΣΣΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ» και ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου.

Από τους αθλητικούς συλλόγους κατέθεσαν στεφάνι, ο  Αθλητικός Όμιλος ΑΣΤΕΡΑΣ  Ζωγράφου, ο Αθλητικός Όμιλος ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ο Παναθλητικός ΄Ομιλος  Αγίου Θωμά Γουδή, το  Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου ΑΚΕΖ, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ιλισίων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ», ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, ο  Παναθλητικός Όμιλος Αγίου Θωμά Γουδή, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γουδή, ο Αθλητικός Όμιλος «Ιλίσια 2004»,  ο Αθλητικός Σύλλογος taekwodo ΙΚΑΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μπότου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρης Δήμας, Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βρούτσης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης, Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Δημοτολογίου Βαγγέλης Τζανής,  και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος.

Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α., Αναστάσιος Τανταρούδας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Στρ. Παπάγου.

Το ρυθμό έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου και ακολούθησαν τα τμήματα των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων της πόλης, με τους πολίτες να χειροκροτούν θερμά τους μαθητές  που με την δυναμική παρουσία τους έστειλαν μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας και ελπίδας.​

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.