ΜΑΖΙ για την πόλη μας: Ζωγραφιώτικες πολιτιστικές διαδρομές

Ξεχωριστή ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια ιδιαίτερη πολιτιστική ξενάγηση πραγματοποίησαν τα μέλη της παράταξης Μαζί για την πόλη μας, μαζί με την επικεφαλής της παράταξης Τίνα Καφατσάκη και πλήθος μελών και δημοτών του Ζωγράφου καθώς επισκέφθηκαν το Μουσείο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επίσκεψη που είχε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022. Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του Μαζί για την Πόλη μας για την επίσκεψη στο Μουσείο:

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να μας ξεναγήσουν με μοναδικό τρόπο στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ο Διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Πλάτωνας Πετρίδης, στο Αίθριο Εκμαγείων – Πινακοθήκη καθώς και στο Αρχαιολογικό Πάρκο με τις ανασκαφές και τα αποσπασθέντα αρχαία κατάλοιπα από το Σταθμό ΜΕΤΡΟ του συντάγματος η κ. Αλεξάνδρα Σφυρόερα, Ε.ΔΙ.Π του ΕΚΠΑ.

Ξεχωριστή ήταν η συνάντηση μας με τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη ο οποίος μας μίλησε για το έργο του και μας ξενάγησε στη φιλοξενούμενη έκθεση του με τίτλο «Ιστορία- Διαχρονία», τόσο αρμονικά συνδεδεμένη με τα εκθέματα του Μουσείου.

Κατά γενική ομολογία ήταν μια ξεχωριστή μέρα, θαυμάσαμε εξαιρετικά έργα και ενημερωθήκαμε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Μουσείο και στο Πανεπιστήμιο.

Μαζί μας η επικεφαλής της παράταξης Τίνα Καφατσάκη, πρώην δήμαρχος Ζωγράφου. και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ, Γιούργας, Ν. Κικάκης, Ρ. Αγγελοπούλου, Π. Γκρέκας και Β. Στρακαντούνα η οποία είχε την επιμέλεια και το συντονισμό της δράσης, η Ηλέκτρα Κίκη μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμό και Αθλητισμού του Δήμου καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ιλισός Β. Παπαϊωάννου, Αθ. Ασπρούλια, Ζ. Τριγάζης και Ε. Σοφού».

«Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες σ αυτή την πολιτιστική διαδρομή η οποία θα έχει και συνέχεια καθώς και το προσωπικό του κτηρίου. Ο Πολιτισμός και η σύνδεση και επαφή των Ζωγραφιωτών με τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστήμιο ήταν και θα είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της δημοτικής μας παράταξης» καταλήγει η ανακοίνωση του Μαζί για την πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.