Καινοτόμο πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής απορριμμάτων στα κτήρια της Διοίκησης του Δήμου

Συμμετοχή στη δράση «Zero Waste Διοίκηση»

Ένα νέο καινοτόμο πολιτικό πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής απορριμμάτων στα κτήρια της Διοίκησης θα εφαρμόσει ο Δήμος Ζωγράφου που γίνεται μόλις ο δεύτερος στην Ελλάδα που θα συμμετέχει σε αυτή τη δράση.

Σημειώνεται ότι οι νέοι κάδοι ξεχωριστής συλλογής  πλαστικών, μεταλλικών, χάρτινων, γυάλινων συσκευασιών και οργανικών αποβλήτων, τοποθετήθηκαν ήδη, στο Δημαρχείο Ζωγράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Zero Waste Διοίκηση» για τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της παραγωγής αποβλήτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ανάλογοι κάδοι τοποθετούνται σε ακόμα δύο Δημοτικά Κτήρια και συγκεκριμένα το κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ιωάννου Θεολόγου και Αμφιτρίτης) και το κτίριο Καθαριότητας Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Αγίου Νικολάου 49 και Κουσίδου).

Υπενθυμίζεται η δράση«Zero Waste Διοίκηση» υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ζωγράφου, είναι ο δεύτερος Δήμος πανελλήνια, μετά τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα «Ζerο Waste Διοίκηση» περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν σε :

  • Πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων στα κτήρια
  • Εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή, συλλογή και ανακύκλωση
  • Χωριστή συλλογή των οργανικών υλικών και κομποστοποίηση
  • Πρόληψη χρήσης πλαστικών και αντικατάσταση της χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης
  • Πράσινες συμβάσεις και προμήθειες
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων
  • Παραγωγή ενημερωτικού υλικού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.