Στηρίζουν ενεργά τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Ραφήνα Θώδας και Μπουρνούς

Οι δύο Δήμαρχοι φροντίζουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στα θύματα του πολέμου

Τον ειδικό χώρο των κατασκηνώσεων στη Ραφήνα, που έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί άνδρες ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της δομής για τις συνθήκες φιλοξενίας των 19 προσφύγων και τα έργα που πραγματοποιούνται στον χώρο προκειμένου τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις να εξασφαλίζουν μία ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ήδη τα συνεργεία και των δύο Δήμων, με τη συνδρομή και τις χορηγίες της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και της ΜΚΟ PRAKSIS, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη βελτίωση των οικίσκων, στους οποίους θα φιλοξενηθούν προσωρινά τα 19 άτομα. Παράλληλα, καλαθοφόρα οχήματα και από τους δύο Δήμους αποκαθιστούν τον φωτισμό στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με αφορμή την επίσκεψη στη Ραφήνα, δήλωσε: «Ο Δήμος Ζωγράφου ως αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σαρτανά, βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο.

Αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή δράση για να βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που μετρούν χιλιάδες θύματα μεταξύ των οποίων άμαχοι και μικρά παιδιά και ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες.  Ευχή και επιθυμία όλων μας να μπει τέλος στον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επικρατήσει ειρήνη στην συγκεκριμένη περιοχή».

Είναι άξιο αναφοράς πως μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας (MEGA και ALPHA) που βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν με ρεπορτάζ την προσπάθεια των δύο Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.