Δήμος Μπουλούκος: «Ο Δήμος Zωγράφου στηρίζει τον αγώνα του Strong me κατά της Γυναικτονίας»

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας

Ο Δήμος Ζωγράφου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετείχε σε δράση που οργάνωσε το κίνημα «Strong me» υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που ένωσε συνολικά 33 Δήμους σε όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος εκπροσώπησε τον Δήμο Ζωγράφου και τον Δήμαρχο της πόλης μας Βασίλη Θώδα στην δράση και έστειλε ισχυρό μήνυμα κατά της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας, την Γυναικοκτονία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κίνημα «Strong me» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας οργάνωσε μια διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα τα συμβολικά μνημεία, που στήθηκαν σε 33 δήμους σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Το σύνθημα της φωταγώγησης έδωσε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Όσον αφορά στο μήνυμά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμου Μπουλούκο που εκπροσώπησε τον Δήμο μας,  σε αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Zωγράφου στηρίζει τον αγώνα του Strong me για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής εμφυλης βίας ,της Γυναικτονίας.

Σας μεταφέρω το μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, αλλά των συμπολιτών μας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις δολοφονίες γυναικών. Τα 17 τραγικά περιστατικά του 2021 και τα δύο του 2022 αποδεικνύουν ότι το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να ξεκινήσει καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου «ΓΥΝΑΙΚΤΟΝΙΑ». Χαιρετίζουμε λοιπόν την πρωτοβουλία strongme και σας καλούμε όλους να μην μείνουμε στα λόγια αλλά να συνεχίσουμε με πράξεις κάθε προσπάθεια για να εξαλειφθούν περιστατικά γυναικοκτονιών στην ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια για τη δράση σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμοι που συμμετείχαν στην καμπάνια είναι: Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αγίου Ευστρατίου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Ανωγείων, Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Δήμος Βύρωνα, Δήμος Δράμας, Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Λευκάδας, Δήμος Λήμνου, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Πύργου, Δήμος Σπετσών, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωρωπού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.