Συνάντηση των Δημάρχων Ζωγράφου και Ραφήνας-Πικερμίου για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Τι αποφασίστηκε για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία των δύο Δήμων

Συνάντηση για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που θα φιλοξενηθούν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου Ζωγράφου στην Ραφήνα, είχαν οι Δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας Πικερμίου, Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς, στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Επί τάπητος τέθηκαν οι λεπτομέρειες της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι 19 πρόσφυγες (γυναίκες, παιδιά και δύο ηλικιωμένοι) που έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις δομές των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Παράλληλα οι δύο Δήμαρχοι Μπουρνούς και Θώδας μετά από ενδελεχή συζήτηση για το συντονισμό του τρόπου σίτισης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και φροντίδας με είδη πρώτης ανάγκης των ανθρώπων αυτών, αλλά και τους τρόπους νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπάρχουν οικίσκοι οι οποίοι με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν την προσωρινή φιλοξενία των οικογενειών, αφού πρώτα σε συνεργασία των δύο Δήμων πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Να τονιστεί ότι ο Δήμος Ζωγράφου θα πραγματοποιήσει αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για την αποστολή υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας.

Ταυτόχρονα μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας- Πικερμίου τη σίτιση των προσφύγων αναλαμβάνουν οι δύο ενορίες Παντοβασίλισσας και Αναλήψεως, με την συνδρομή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όπως με τον πόλεμο στη Συρία έτσι και στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία οι δύο Δήμοι παραμένουν σταθερά αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο λαό κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.