Χάρης Σταματάκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ρωσική εισβολή – Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό όλων των προσφύγων

Τι δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης για το Ουκρανικό

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου Χάρης Σταματάκης σε αποκλειστική του δήλωση στο Zografounews.gr εξέφρασε την στάση του Δημοτικού Συνδυασμού με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο, Τίνα Καφατσάκη, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για την στάση που πρέπει να έχει ο Δήμος ως προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο κ. Σταματάκης τόνισε πως η παράταξη του καταδικάζει απερίφραστα την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εξήγησε πως θα σταθεί για μια ακόμη φορά στο πλευρό των προσφύγων όπως σε κάθε πόλεμο επί της γης εδώ και δεκαετίες ενώ δεν παρέλειψε να θίξει την υποκρισία ορισμένων που στέκονται απέναντι χωρίς να αναγνωρίζουν τα όσα έχουν συμβεί σε Γιουγκοσλαβία, Λιβύη και Συρία.

Ειδικότερα ο κ. Σταματάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε πόλεμος είναι κακός. Κάθε πόλεμος έχει θύματα και μόνον. Ο συγκεκριμένος πόλεμος είναι ουσιαστικά και αυτός ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ανάμεσα σε συμφέροντα. Καταδικάζουμε έτσι κι αλλιώς απερίφραστα την εισβολή των Ρώσων. Παρόλαυτα δεν ξεχνάμε λιγάκι, την υποκρισία όλων αυτών που σήμερα είναι απέναντι. Που δεν είπαν τίποτα για την Γιουγκοσλαβία που δεν είπαν τίποτα για τη Συρία, που είπαν τίποτα για τη Λιβύη, που δεν είπαν τίποτα για το Ιράκ.

Όλη αυτή, λοιπόν, την υποκρισία και όλα αυτά τα χρόνια τους διωγμούς που έγιναν ακόμη και από φασίστες. Αυτό δεν δικαιολογεί βέβαια με κανέναν τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την καταδικάζουμε λοιπόν απόλυτα, χωρίς καμία επιφύλαξη. Θεωρούμε ότι η θέση της χώρας μας θα πρέπει να είναι στο πλευρό της διαμεσολάβησης για την Ειρήνη. Με την έννοια αυτή δεν συμφωνούμε με την αποστολή όπλων εκεί πέρα.

Ουσιαστικά είναι σαν να παίρνουμε μέρος στη σύρραξη με τυχόν απρόβλεπτες συνέπειες και για εμάς. Γι’ αυτό με κάθε τρόπο θα υποστηρίξουμε τους πρόσφυγες όπως υποστηρίξαμε και στην περίοδο των βομβαρδισμών της Σερβίας και με τους Ιρακινούς και τους Σύριους και τώρα με αυτούς που θα έρθουν από την Ουκρανία, με κάθε τρόπο θα παρέχουμε βοήθεια, γιατί στο κάτω – κάτω είναι αυτοί που την ‘πληρώνουν’ χωρίς να φταίνε σε τίποτα».

«Όσον αφορά στην στάση του Δήμου Ζωγράφου είναι στο σωστό δρόμο, θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια να γίνουν και παραπάνω πράγματα και νομίζω ότι θα γίνουν και τα παραπάνω!» κατέληξε ο κ. Σταματάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.