Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία»

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ζωγράφου Μπροστά για το Ουκρανικό ζήτημα

Την απόλυτη πεποίθηση του πως πρέπει όλες οι παρατάξεις του Δήμου Ζωγράφου να είναι ενωμένες και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε σε αποκλειστική του δήλωση στο Zografounews.gr ο επικεφαλής της παράταξης Ζωγράφου Μπροστά, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε την γεωπολιτική κατάσταση που ξεκίνησε να δημιουργείται από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1989 και έφθασε στα σημερινά γεγονότα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποίησε ότι αυτή την φορά ο πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι της Ελλάδας και επισήμανε ότι όπως κάθε φορά έτσι και τώρα ο Δήμος Ζωγράφου οφείλει να στηρίξει τους πρόσφυγες και πως οι μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει έχουν θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε στην δήλωση του: «Από το 1989 μέχρι και σήμερα ζούμε σε ένα περιβάλλον συνεχών ανακατατάξεων και αναδιανομής των εδαφών, των συμφερόντων και του υπεδάφους της Ευρώπης. Από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και του ανατολικού μπλοκ μέχρι και σήμερα, το στοίχημα για το Δυτικό κόσμο σε σχέση με την πρώην ανατολική Ευρώπη και την Σοβιετική Ένωση είναι το ποιος θα επικρατήσει.

Αυτό περνάει και σήμερα η Ουκρανία και ο Ουκρανικός λαός ο οποίος απαρτίζεται όχι μόνο από αμιγώς Ουκρανούς αλλά και από Ρώσους, Έλληνες και άλλες εθνικές ομάδες. Ο πόλεμος είναι πάντα ένα φρικτό γεγονός.

Ο πόλεμος στην Ευρώπη μας θυμίζει ότι οι εμπόλεμες καταστάσεις που βιώσαμε τα περασμένα 20 – 30 χρόνια δεν είναι μακριά μας όπως ήταν η Ασία ή η Αφρική. Ο πόλεμος έχει έρθει προ των πυλών μας και καλό είναι οι ιθύνοντες να σοβαρευτούν λίγο περισσότερο μιας και αυτά που ενώνουν τους λαούς όλου του κόσμου είναι πολλά – πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούν να τους χωρίσουν.

Ο Δήμος Ζωγράφου όπως κάθε Δήμος της Ελλάδος έχει υποχρέωση να στηρίξει το προσφυγικό κύμα από όπου και αν προέρχεται και νομίζω ότι είναι με θετικό πρόσημο και ο δικός μας Δήμος».

Τόνισε δε με έμφαση ο κ. Αγγελόπουλος: «Όλες οι παρατάξεις πρέπει να είμαστε ενωμένες για να υποδεχθούμε ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται από οποιαδήποτε μορφή βίας πόσο μάλλον από τον πόλεμο. Βιώνουμε εδώ και 15 χρόνια ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα τόσο από την Αφρική όσο και από την Ασία και την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.