Κωστής Παπαναστασόπουλος: «Είμαστε υπέρμαχοι του σύγχρονου αγαθού που λέγεται Ειρήνη»

Ο Επικεφαλής του «Αγαπώ Ζωγράφου» εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό λαό

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος σε δήλωση του για το Ουκρανικό ζήτημα τόνισε πως τα στελέχη της παράταξης του είναι υπέρμαχοι του σύγχρονου αγαθού που λέγεται Ειρήνη και πως στέκονται ενάντια σε κάθε πολεμική σύρραξη.

Εξέφρασε την θέληση όλες οι παρατάξεις ομόφωνα να βγάλουν ένα ψήφισμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και υπενθύμισε ότι οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου δεν επιδέχονται διπλής ανάγνωσης αλλά θα πρέπει γίνονται σεβαστοί σε κάθε περίπτωση, όπως τώρα στην υπόθεση της Ουκρανία αλλά και παλαιότερα όπως στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Ειδικότερα στην δήλωση του ο κ. Παπαναστασόπουλος, επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πράγματι το γεγονός που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες και αφορά την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος, είναι ένα γεγονός που μας συνταράσσει όλους και ο κοινός παρονομαστής που μας συνδέει όλους είναι ότι όντας πολίτες που δρούμε, λειτουργούμε, σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον, μιας δημοκρατικής κοινωνίας είμαστε υπέρμαχοι του σύγχρονου αγαθού που λέγεται Ειρήνη. Είμαστε κατά σε οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη.

Το να εξαντλήσουμε και να αναλύσουμε τα αίτια του πολέμου σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια συζήτηση της μιας ώρας, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Επιθυμία μας είναι να κατατεθεί ένα ψήφισμα το οποίο θα ξεπεράσει όλες τις ιδεολογικές δυσκολίες  που άπτονται σε κάθε παράταξη προκειμένου να ψηφιστεί ομόφωνα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να είναι ένα ψήφισμα που θα εκπροσωπεί, όσο γίνεται, την μεγαλύτερη μερίδα των Ζωγραφιωτών.

Στεκόμαστε κι εκφράζουμε την πλήρη μας αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό, στους πρόσφυγες πολέμου.

Το μόνο σημείο στο οποίο έχουμε μια επιφύλαξη είναι πως όταν η Ελλάδα συντάσσεται με το «στρατόπεδο» που υπερτερεί η Ειρήνη, τότε έχουμε δει να υπερτερεί η ίδια η Ιστορία.

Και θα ήθελα να γράψουμε και μια παράγραφο που να δείχνει ότι η καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου δεν επιδέχεται διπλή ανάγνωση. Να μην ξεχνάμε και την εισβολή στην Κύπρο και τα πρόσφατα συμβάντα που έγιναν στην Σερβία και  σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα ξεχωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ε.Ε. και τι γίνεται εκτός αυτής. Και σε όλους όσοι λένε αυτοί είναι ’δικοί’ μας πρόσφυγες, η απάντηση μας είναι μία. Αρκεί να τους δείξουμε το κλάμα μικρών παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους.

Θεωρώ ότι πρέπει να μπει στο ψήφισμα και μια παράγραφος ώστε να φανούν και οι ευθύνες των δυτικών χωρών που εδώ και πολλά χρόνια βάζουν ‘τρικλοποδιές’ στα ενδότερα άλλων κρατών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.