Βασίλης Θώδας: Καταδικάζουμε την επίθεση στην Ουκρανία – Ο αδελφοποιημένος Δήμος Σαρτανά ισοπεδώθηκε από τις βόμβες

Τι είπε ο Δήμαρχος Ζωγράφου για την φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων από το Δήμο

Η καταδίκη της ρωσικής εισβολής σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως η Ουκρανία βρίσκεται στον πυρήνα του ψηφίσματος που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου – που μάλιστα στήριξαν πολλές παρατάξεις – εξήγησε σε αποκλειστική του δήλωση στο Zografounews.gr ο Δήμαρχος της  πόλης μας, Βασίλης Θώδας.

Ο κ. Θώδας υπενθύμισε με πικρία πως στον αδελφοποιημένο με το Δήμο Ζωγράφου, Δήμο Σαρτανά σκοτώθηκαν 12 Έλληνες ομογενείς καθώς οι Ρώσοι ισοπέδωσαν την πόλη ενώ αναφέρθηκε και στην φιλοξενία 19 Ουκρανών προσφύγων στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου μας στην Ραφήνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζωγράφου: «Σήμερα καταθέσαμε ένα ψήφισμα το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζουμε την επίθεση σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως το Ουκρανικό και το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισε κατά πλειοψηφία με πολλές παρατάξεις που στήριξαν το ψήφισμα μας.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι ο Δήμος Ζωγράφου είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Σαρτανά στην Ουκρανία ο οποίος ξέρουμε όλοι ότι ισοπεδώθηκε από βομβαρδισμούς των Ρωσικών δυνάμεων και μάλιστα σκοτώθηκαν και 12 ομογενείς. 12 Έλληνες του Σαρτανά».

Ενώ στην επισήμανση πως εκτός από τις ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου για την συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού η διοίκηση του Δήμου προχώρησε και στην φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου μας στη Ραφήνα, ο κ. Θώδας ανέφερε:

«Αυτή την στιγμή φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του Δήμου μας 19 ανθρώπους. Φτιάχνουμε τα σπιτάκια μαζί με το Δήμο Ραφήνας που πραγματικά συμπαραστέκεται, είναι αρωγός, πολύ σημαντικός σε αυτή την προσπάθεια. Επισκεφθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Ραφήνας τις εγκαταστάσεις και συμφωνήσαμε από κοινού να κάνουμε μια υπερπροσπάθεια ώστε να διαβούν στις κατάλληλες και αρμόζουσες συνθήκες οι 19 πρόσφυγες από την Ουκρανία που είναι κατά βάση γυναίκες με ανήλικα παιδιά καθώς και δύο ηλικιωμένοι Ουκρανοί».

«Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα προβεί σε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να ανακουφίσει όσο το δυνατόν περισσότερο, τον πόνο αυτών των ανθρώπων» επισήμανε καταλήγοντας στη δήλωση του κ. Θώδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.