Παράταση 6 μηνών για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζωγράφου

Ποια τα δικαιολογητικά για την ένταξη νέων δικαιούχων

Με ανακοίνωση τους οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου ενημερώνουν ότι για την αποφυγή συνωστισμού λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού αποφασίστηκε η παράταση του τρέχοντος εξαμήνου για τους ήδη ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για έξι (6) μήνες πέραν της λήξης του (Μάρτιο-Σεπτέμβριο) με απλή επικαιροποίηση ορισμένων στοιχείων.

Ειδικότερα οι ενταγμένοι  δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν έως 15 Απριλίου 2022 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μπισκίνη 33)  μόνο τα  παρακάτω δικαιολογητικά αναγράφοντας σε αυτά τον αριθμό κάρτας δικαιούχου:

 1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και  Άδειας Διαμονής. (ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ)
 2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ
 3. Βεβαίωση ανεργίας με πρόσφατη ημερομηνία  ( ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ   

Παράλληλα στη προσπάθεια να στηριχτούν νοικοκυριά που χρήζουν βοήθειας θα ξεκινήσει  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους δικαιούχους.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υποβάλλουν αίτηση ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (τηλέφωνο επικοινωνίας 210 7716 350) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ιωάννου Θεολόγου 22)  από  Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση το αρχείο μπορείτε να το παραλάβετε είτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο(Μπισκίνη 33 είτε από την Κοινωνική Υπηρεσία( Ιωάννου Θεολόγου 22) είτε ηλεκτρονικά. Προς αποφυγή του συνωστισμού επισημαίνουμε ότι η σχετική αίτηση πρέπει να είναι συμπληρωμένη.
 2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ και άδεια διαμονής σε ισχύ ( για όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση)
 3. Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έντυπο Ε1) [για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2020 έως 31/12/2020] (για όλα τα μέλη που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση)
 4. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2020 (για όλα τα μέλη που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση)
 5. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) (ξεχωριστά και για τους δυο συζύγους και για όλα τα μέλη που υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης ΑΚΟΜΑ και αν δεν έχει διαμορφωθεί περιουσιακή κατάσταση)
 6. Αντίγραφο τελευταίου λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ Ή ΟΤΕ, Ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομά τους για όσους διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι
 7. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ Ή ΟΤΕ Ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομά τους για όσους ενοικιάζουν
 8. 8Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ( πρόσφατο εντός 5μήνου)

Πρόσθετα Δικαιολογητικά:

 1. Σε περίπτωση ανεργίας χρειάζεται βεβαίωση ανεργίας με πρόσφατη ημερομηνία
 2. 2. Σε περίπτωση αναπηρίας χρειάζεται πιστοποιήση απο ΚΕΠΑ ή επίσημη γνωμάτευση γιατρού από δημόσιο φορέα
 3. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται αντίγραφο του διαζευκτηρίου ή σε περίπτωση διάστασης κάθε νόμιμο παραστατικό που θα αποδεικνύει αυτή ( αίτηση διαζυγίου, δήλωση στη ΔΟΥ της διάστασης)
 4. Σε περίπτωση παραχώρησης του σπιτιού όπου διαμένουν απαιτείται το Ε2 του παραχωρούντος
 5. 5. Σε περίπτωση ιδιότητας σπουδαστή/φοιτητή του ίδιου ή προστατευόμενου μέλους χρειάζεται βεβαίωση φοίτησης από τη σχολή φοίτησης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 1. Σε περίπτωση ενηλίκων συνοικούντων μελών χρειάζεται να προσκομίζονται τα δικαιολογητικά (2), (3), (4), (5) για όλα τα μέλη
 2. Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
 3. Για τους κατοίκους που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια απαιτούνται διαβατήρια και άδειες διαμονής σε ισχύ για όλη την οικογένεια και τα πρωτότυπα
 4. Όσοι είναι δικαιούχοι σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικής παροχής π.χ. (ΤΕΒΑ) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 5. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και οι συνθήκες διαβίωσής.
 6. Οι αιτούντες υποχρεούνται να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν καθώς είναι υπεύθυνοι τόσο για την εγκυρότητα όσο και για την πληρότητα των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση μη προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης θα κρίνεται ελλιπής και θα απορρίπτεται.
 7. Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά ,σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο  το γνήσιο της υπογραφής.
 8. Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.