Στο πλευρό της Ουκρανίας και της αδελφοποιημένης πόλης Σαρτανά ο Δήμος Ζωγράφου

Επικοινωνία Θώδα με το προξενείο της Μαριούπολης

Απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει ο Δήμος Ζωγράφου την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που είχε ήδη ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου: «Κάθε πράξη βίας σε βάρος ανεξάρτητης χώρας και απλών πολιτών, αποτελεί βάναυση προσβολή των αρχών της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών της ανθρωπότητας, καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας από την πρώτη στιγμή είναι σε επαφή με το προξενείο της Μαριούπολης και με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών για να έχει ενημέρωση για τους κατοίκους της αδελφοποιημένης πόλης με το Δήμο Ζωγράφου, Σαρτανά.

Για το λόγο αυτό χθες, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, επικοινώνησε με τον Πρόξενο και ενημερώθηκε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην πόλη του Σαρτανά, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Μαριούπολη για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο κ. Θώδας έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στην Ουκρανία και θα βγει άμεσα ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες ενώ θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα για την καταδίκη του πολέμου ζητώντας την άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τα θύματα από τις ρωσικές επιθέσεις στον Σαρτανά και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις οικογένειες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.