Έκλεψε τις εντυπώσεις το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βία

Σημαντική η επιτυχία της πρώτης συνάντησης

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει η  Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έδωσαν το παρών πάνω από 90 συμμετέχοντες.

Οι καταξιωμένοι επιστήμονες, κ. Νικολαΐδης Γεώργιος, Ψυχίατρος- Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και η κα. Μπέη Μάρθα, Κοινωνική Λειτουργός – εξειδικευμένη στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, με τις εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους ανέπτυξαν το φαινόμενο της κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας και υπεδείχθησαν στους εκπαιδευτικούς τρόποι διαχείρισης περιστατικών είτε υπόνοιας είτε αποκάλυψης κακοποίησης-παραμέλησης παιδιών.

Παράλληλα πολύτιμη, επίσης, υπήρξε και η συμμετοχή του  Ελληνικού Ιδρύματος Κωφών με τις κυρίες Αγγέλου και Φουνταλή , διερμηνείς Νοηματικής Γλώσσας για την κάλυψη αναγκών των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 με εισηγητές από «το Χαμόγελο του παιδιού» με θέμα Σημεία, ενδείξεις αναφορικά με την κακοποίηση-παραμέληση παιδιών και εφήβων. Κλινικά παραδείγματα.

Δηλώσεις συμμετοχής: koinonikipolitiki@zografou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.