Βασίλης Θώδας: «Ένα μεγάλο συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών»

Δήλωση του Δημάρχου Ζωγράφου για την κακοκαιρία «Ελπίδα»

Τις ευθύνες που του αναλογούν για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους του Δήμου Ζωγράφου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ανέλαβε ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Θώδας, ζητώντας ένα μεγάλο συγγνώμη από τους πολίτες.

Ο κ. Θώδας σε δήλωση του αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι έγινε και δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Ζωγράφου με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για ώρες αλλά και τα δέντρα που έπεσαν και απέκλεισαν άλλες οδικές αρτηρίες στην πόλη.

Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά των εργαζομένους του Δήμου που κάτω αντίξοες συνθήκες έδωσαν τιτάνειο αγώνα για να βοηθήσουν τους Δημότες ενώ παρέθεσε αναλυτικά όλες τις ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου για την αντιμετώπιση της κατάστασης δεσμευόμενος για ακόμη πιο σκληρή δουλειά στο μέλλον.

Αναλυτικά ο κ. Θώδας στη δήλωση του ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Η πρωτόγνωρη και ακραία χιονόπτωση καθώς και οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο σύνολο τους οι Δήμοι της Αττικής, δεν αναιρούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Γνωρίζοντας, από πρώτο χέρι, την ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης μας, οφείλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσω να συντονίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον δημοτικό μηχανισμό, με στόχο την άμεση επαναφορά στην κανονικότητα και θα θωρακίσω επιπλέον τον Δήμο, έτσι ώστε η πόλη μας να μη βιώσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Αισθάνομαι, όμως, την ανάγκη να σας ενημερώσω για τη διαμορφούμενη κατάσταση της πόλης μας.

Από την Κυριακή που μας πέρασε, ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε σε συμπολίτες μας τρεις τόνους αλάτι για τις ανάγκες των κατοικιών τους.

Την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου μας προχώρησαν σε ρίψη πέντε επιπλέον τόνων στους δρόμους του Δήμου και συνεχίζουν να ρίχνουν για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας  μέχρι και αυτή την στιγμή, τα δυο μηχανήματα έργου (εκσκαφείς) που ο Δήμος είχε στη διάθεση του, καθώς και τα δύο μικρά bobcat επιχειρούν σε δυο δεκάωρες βάρδιες.

Δυστυχώς, η κατάσταση επιβαρύνθηκε από την ακινητοποίηση αυτοκινήτων που, κατά πλειοψηφία, δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες μπλοκάροντας όχι μόνο τις κεντρικές αρτηρίες, αλλά και πληθώρα μικρών παρακείμενων όδων, με τα αποτέλεσμα να εγκλώβισουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Αν και ζητήθηκε η συνδρομή των εξειδικευμένων μηχανημάτων εκχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία διαθέτει για αυτές τις περιπτώσεις, δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Εργαζόμενοι του Δήμου μετέφεραν δεκάδες έκτακτα περιστατικά στα παρακείμενα νοσοκομεία.

Ο Δήμος Ζωγράφου στη παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί στον εκχιονισμό των οδών και στην αποκομιδή των πεσμένων δένδρων. Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Δήμου που ήδη εκχιονίζουν τα πεζοδρόμια τους. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ευθύνη εκχιονισμού των πεζοδρομίων ανήκει αποκλειστικά, στους παρόδιους κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα συμβάλουν στον εκχιονισμό τους, το συντομότερο δυνατό.

Θέλω, ξανά, να ευχαριστήσω κάθε δημοτικό υπάλληλο που βρίσκεται στους δρόμους και καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.