Στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο γιόρτασε ο Δήμος Ζωγράφου τα Θεοφάνεια

Οι μικροί αθλητές Ηλυσιακού και Ποσειδώνα Ιλισίων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό

Με κάθε επισημότητα, κατάνυξη αλλά και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων τα Θεοφάνεια στον Δήμο Ζωγράφου.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων και πολλών δημοτών.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πάτερ Βενέδικτο, με τους μικρούς αθλητές των κολυμβητικών συλλόγων του Ηλυσιακού και του Ποσειδώνα Ιλισίων, να βουτούν στην πισίνα για να τον πιάσουν.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ρίψη, πραγματοποιήθηκε δύο φορές ώστε να έχουν περισσότεροι κολυμβητές την ευκαιρία να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τους αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας του Ποσειδώνα Ιλισίων Αιμιλία Αλεξίου και Μιχάλη Αντωνίου να τον ανασύρουν πρώτοι.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας  δώρισε στους μικρούς αθλητές αναμνηστικά φυλακτά και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στην κλειστή αίθουσα του κολυμβητηρίου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την τελετή, ο κ. Θώδας είχε παραστεί στη Θεία Λειτουργία και στον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόντες επίσης ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μπότου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεωνίδας Κουφός,  ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Άγης Παπακωνσταντίνου.

Ήταν ακόμα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Λάμπρος Γούμενος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης εκπροσώπησε τη Διοίκηση στον Αγιασμό των υδάτων που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.