Γιώργος Γιαννακόπουλος: Η φιλοσοφία μας για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό αποτυπώνεται στα έργα μας (video)

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος είναι ένα νέο σε ηλικία αλλά με πλούσιο βιογραφικό, αυτοδιοικητικό στέλεχος που ανέλαβε το βάρος της ευθύνης της διοίκησης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για δεύτερη φορά στην καριέρα του το 2019.

Ένα πόστο ιδιαίτερα νευραλγικό και σημαντικό για την καθημερινότητα της πόλης καθώς ο αθλητισμός και ο πολιτισμός καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση όλων των δημοτών και ιδιαιτέρως των νέων. 

Προερχόμενος από το χώρο του ΚΙΝΑΛ και την παράταξη του αείμνηστου Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη, βρήκε κοινό τόπο με τον νυν Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα και ανέλαβε ξανά τη θέση του πρόεδρου του Νομικού Προσώπου

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ZografouNews.gr και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπίζας, τονίζει πως οι  εκλογές του 2019 έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που στην ουσία προτείνει την συνεργασία όλων για το καλό της πόλης.

«Εμείς ήμασταν θιασώτες και υποστηρικτές αυτής της λογικής. Εγώ κατέβηκα υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη του αειμνήστου Κώστα Καλλίρη. Ήμασταν η συνέχεια της παράταξης του. Κάναμε την πορεία μας κάναμε τον αγώνα μας, πήραμε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό σε σχέση με τα πολιτικά δεδομένα εκείνης της εποχής» δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει: «Ήταν αδήριτη ανάγκη για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με αυτόν που είχε την πρώτη θέση στις εκλογές του 2019. 

Έτσι προχωρήσαμε με τον Βασίλη Θώδα σε μια προγραμματική συμφωνία θέσεων και απόψεων και έτσι προέκυψε η συνεργασία μας στο Δήμο Ζωγράφου. 

Επισημαίνει με νόημα πως «εγώ είχα την τύχη και την ατυχία να είμαι πριν την προηγούμενη διοίκηση πρόεδρος και ανέλαβα πρόεδρος και μετά την προηγούμενη διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου. 

Δεν θα πω ότι παρέλαβα καμένη γη  γιατί αυτή είναι μια λαϊκή πολιτική έκφραση που χρησιμοποιείται για να δείξει ο επόμενος που ανέλαβε ότι παράγει κάποιο έργο. 

Παρέλαβα ένα Νομικό Πρόσωπο με διαφορετικές επιλογές για το πώς πρέπει να προχωρήσει και πολιτικά και διοικητικά. Δεν συμφωνούσα εγώ με αυτές τις θέσεις και νομίζω πολύ σύντομα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα δείξαμε το διαφορετικό αποτύπωμα του Νομικού Προσώπου στην πόλη και στην κοινωνία του Ζωγράφου».

Την πρώτη φορά δηλώνει πως ήταν αρκετά νέος, βρισκόταν στα πρώτα του βήματα στην Αυτοδιοικητική του σταδιοδρομία, γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό και τονίζει πως άφησε ένα σημαντικό έργο πίσω του. Άφησε η τότε διοίκηση του ένα πλεόνασμα παρά τα οικονομικά προβλήματα. 

Πλέον στην καινούρια του θητεία με το που ανέλαβε δεν βρήκε πλεονάσματα, αλλά βρήκε πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες – οι οποίες όπως αναφέρει καλώς έγιναν – αν και πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκαν λίγο περισσότερες από ότι έπρεπε. 

Εκείνο όμως που θεωρεί σημαντικό ότι την περασμένη τετραετία έγιναν πολύ λίγα έργα σε επίπεδο υποδομών κάτι που η διοίκηση του ιεράρχησε πολύ ψηλά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.

Πιστεύει πως η διοίκηση του έχει διαφορετική φιλοσοφία και στα πολιτιστικά και στα αθλητικά δρώμενα. 

Τονίζει με νόημα πως σε συνθήκες πανδημίας το Νομικό Πρόσωπο είχε την τύχη να λειτουργήσει σε συνθήκες κορονοϊού, γιατί το διοικητικό προσωπικό του είναι αρκετά έμπειρο και η πανδημία έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο να γίνουν έργα που σε άλλη περίπτωση δεν θα γίνονταν καθώς οι πολιτιστικοί και οι αθλητικοί χώροι ήταν κλειστοί.

Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να φτιάξουν έργα, να ανακατασκευάσουν, να συντηρήσουν υποδομές. 

Ίσως είναι η περίοδος με τα περισσότερα αθλητικά έργα στη νεότερη ιστορία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου. 

Ενώ για τον Πολιτισμό ανέφερε πως σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο έψαξαν όλοι στο Νομικό Πρόσωπο να βρουν λύσει, ενεργοποίησαν το κανάλι στο Youtube, προχώρησαν στη διενέργεια κάποιων live streaming συναυλιών ενώ έγινε και η παραγωγή ενός θεατρικού έργου με θέμα την καραντίνα, οι «επτά καραντινάτες ιστορίες».

Δηλώνει πολύ περήφανος για την πλατφόρμα booking που δημιούργησε το Νομικό Πρόσωπο και χρησιμοποιήθηκε και πολιτιστικά και αθλητικά, που χάρη σε αυτή κατάφερε να επισκεφθεί κόσμος και τα γήπεδα και τους πολιτιστικούς χώρους οργανωμένα δίχως κανένα πρόβλημα από τα πρωτόκολλα.

Και αυτό όπως τονίζει με καμάρι ήταν ιδέα δική του και των συνεργατών του στο Νομικό Πρόσωπο και έγινε για πρώτη φορά Πανελλαδικά από το Δήμο Ζωγράφου. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του για τις θεσμοθετήσεις αθλητικών οργανώσεων, όπως το Zografou City Run. Επίσης τα τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, που μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση τους τα Χριστούγεννα αποκάλυψε ότι επιστρέφουν δυναμικά και τον Ιανουάριο του 2022.

Στοχεύει στην διοργάνωση ενός τουρνουά ποδοσφαίρου ενώ θα γίνει και η ονοματοδοσία του γηπέδου της Ωρίωνος που θα ονομαστεί Antetokounbo Hall. 

Πιστεύει πως στην πρώτη διετία της θητείας του μπήκαν οι βάσεις και από εδώ και πέρα θα προχωρήσουν σε σημειολογικές επιλογές και σε θεσμοθετήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.