Αντιδήμαρχος Τ.Υ. – Δημήτρης Δήμας: «Θ’ αφήσουμε σημαντικό έργο στο Δήμο Ζωγράφου» (video)

Μεγάλη αλλά δημιουργική η ευθύνη στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Δημήτρης Δήμας είναι ένας νέος, μορφωμένος άνθρωπος που βρίσκεται σε μια θέση ευθύνης έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου που έχει αναλάβει και υπηρετεί καθημερινά με αποφασιστικότητα κι ακάματη εργατικότητα.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ZografouNews.gr και στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Μπίζα μιλά για τον νευραλγικό και δύσκολο τομέα του οποίου ηγείται, εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Τεχνικές Υπηρεσίες, τόσο από τα τεράστια προσκόμματα της γραφειοκρατίας όσο και από τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία του Κορονοϊού.

Γέννημα θρέμμα Ζωγραφιώτης, κάτι που αναφέρει με περηφάνια, έχει μεγαλώσει κι έχει πάει σχολείο σε όλες τις βαθμίδες στην πόλη μας ενώ και οι σπουδές του έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο που βρίσκεται δίπλα στου Ζωγράφου.

Υπογραμμίζει πως είχαν το ίδιο όραμα με τον Δήμαρχο, Βασίλη Θώδα κι επειδή ξεκίνησαν να δουλεύουν από την πρώτη μέρα κι έδωσαν έμφαση σε αυτό, πιστεύει ότι ξεκινά μια περίοδος που οι συμπολίτες μας θα δουν μεγάλα έργα στο Δήμο.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση αφού οι σπουδές του είναι εκείνες που τον βοηθούν να ηγηθεί των  Tεχνικών Υπηρεσιών, καθώς έχει σπουδάσει μηχανικός. Παράλληλα έχει κάνει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων που αποτελεί μια ακόμη απαραίτητη κατάρτιση για τον δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει στο Δήμο μας.

Ο ίδιος αναγνωρίζει πως η θέση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών κουβαλά πάνω της πολύ μεγάλη ευθύνη και στέκεται ιδιαίτερα στην βοήθεια και τη συνεργασία που του παρέχουν οι μηχανικοί του Δήμου οι οποίοι όπως αναφέρει είναι πολύ καλοί στα καθήκοντα τους κι έχουν την όρεξη να προσφέρουν.

Δεν ξεχωρίζει ποια πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Δηλαδή η δρομολόγηση και η υλοποίηση μεγάλων έργων ή η συντήρηση των υπαρχόντων και η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Όπως τονίζει έχουν όλα τον ίδιο, μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Είναι μια άσκηση ισορροπίας όπως λέει να μπορείς να αλλάζει άμεσα μια λάμπα στο δρόμο, ή να καλύψεις μια λακκούβα και ταυτόχρονα να σχεδιάζεις και να φτιάχνεις μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα στο Δήμο Ζωγράφου.

Όπως παραδέχεται δε, υπάρχει κι έλλειψη προσωπικού και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τον μεγάλο αγώνα που κάνουν οι άνθρωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Δεν μπαίνει σε σύγκριση με το παρελθόν και εκτιμά πως από την μέρα που ανέλαβε ο ίδιος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες κι όλοι όσοι εργάζονται σε αυτές (είναι ομαδικό σπορ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά), κάνουν σωστή και προγραμματισμένη δουλειά και πως στο τέλος θα αφήσουν πίσω τους κάτι σημαντικό για τον τόπο μας.

Αναφέρεται με υπερηφάνεια στο στοχευμένο σχεδιασμό έργων που έχει κάνει ο Δήμος Ζωγράφου για το επόμενο διάστημα και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα τη χρηματοδότηση 12,5 εκ. ευρώ στο Δήμο που θα αλλάξει την εικόνα του Ζωγράφου με αναπλάσεις πλατειών, δύο παιδικές χαρές υπέρ-τοπικού χαρακτήρα,  πολλές πράσινες διαδρομές, αναπλάσεις πεζοδρομίων και άλλα πολλά ακόμη έργα.

Μια παρέμβαση που θεωρεί πως μεταμορφώσει προς το καλύτερο την πόλη μας, όπως ήδη έχει υπάρξει τεράστια βελτίωση με τον ηλεκτροφωτισμό με LED σε όλο το Δήμο, μια δέσμευση όπως τονίζει του Δήμαρχου Βασίλη Θώδα.

Ένα έργο που θεωρεί πως αλλάζει άμεσα την ζωή των πολιτών και προσφέρει και στην ασφάλεια με μηδενική όχληση κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

Εκτιμά πως ο Δήμος Ζωγράφου έχει λάβει κάθε χρηματοδότηση που μπορούσε να πάρει, αφού όπως επισημαίνει είναι ο μόνος τρόπος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πραγματοποιήσει μεγάλα Τεχνικά Έργα.

Έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που έχει αναλάβει και παλεύει καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις.

Ο Δημήτρης Δήμας αναγνωρίζει πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες βρίσκονται στην «καρδιά» της λειτουργίας του Δήμου, είναι δύσκολο το έργο σε αυτές, όμως είναι μεγάλη η χαρά της δημιουργίας δίνει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και κουράγιο για να πας στο επόμενο βήμα. Είναι αυτό που σου δίνει δύναμη κάθε μέρα να συνεχίζεις όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.