Καθαριότητα: Οργή των παρατάξεων για την ματαίωση του Δ.Σ. – Καταγγέλλουν εμπαιγμό από τη διοίκηση Θώδα

Τι καταλογίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη Δημοτική Αρχή

Την οργισμένη αντίδραση των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου προκάλεσε η ματαίωση του προγραμματισμένου για χθες, Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της καθαριότητας και το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε αυτήν.

Ως γνωστόν η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου έχει ήδη προχωρήσει στην απόφαση να εργάζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα για δύο φορές το μήνα είτε Σάββατο είτε Κυριακή με αυξημένες αποδοχές γι’ αυτές τις ημέρες.

Για το λόγο αυτό και επειδή υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα εργαζομένων κι έτσι ύστερα από αίτημα των παρατάξεων «Μαζί για την Πόλη μας» με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη, την Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Ανδρέα Καραβίδα και την Ανυπότακτη Πόλη με επικεφαλής τον Χρίστο Τουλιάτο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια ειδική συνεδρίαση γι’ αυτό το θέμα, χθες το βράδυ στις 21:30 στον κινηματογράφο «Αλέκα».

Τελικά όμως το Δημοτικό Συμβούλιο, για άγνωστο λόγο, ματαιώθηκε καθώς ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας ενημέρωσε πως δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί λόγω μιας έκτακτης υποχρέωσης, ενώ και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έδωσαν το παρών για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση της Διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου για το θέμα.

Έξω από τον κινηματογράφο «Αλέκα» είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Τίνα Καφατσάκη: Η διοίκηση δεν σέβεται το Δημοτικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους

Η κα Τίνα Καφατσάκη λαμβάνοντας το λόγο και μιλώντας προς τους  εργαζόμενους, ανέφερε για την ματαίωση της συνεδρίασης και για το θέμα της καθαριότητας, τα εξής:

«Τρεις παρατάξεις διαπιστώνοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καθαριότητα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης ζητήσαμε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση το νόμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα αν και δεν ήταν η πιο κατάλληλη μέρα και ώρα, 9:30 το βράδυ, όμως όλοι μαζί το αποδεχθήκαμε, είμαστε εδώ οι παρατάξεις που ζητήσαμε τη σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η παράταξη το κ. Παπαναστασόπουλου και η παράταξη του Χρίστου Τουλάτιου και η παράταξη του κ. Αγγελόπουλου.

Μπορούμε να κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε απαρτία. Εκείνο όμως που δείχνει με τη στάση της η διοίκηση του Δήμου είναι ότι δεν σέβεται τίποτα. Δεν σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο που θα μπορούσε απόψε να συνεδριάσει, να κουβεντιάσει το θέμα της καθαριότητας, τόσο όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων και τα παράνομα ωράρια όσο και το γενικότερο πρόβλημα της πρόσληψης των εργαζομένων που χρειάζονται για να μπορέσει να είναι η πόλη καθαρή.

Με την σημερινή της απουσία, μας δείχνει ότι δεν σέβεται τίποτα. Δεν σέβεται ούτε το ανώτερο όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το λαό.

Αυτό λοιπόν είναι ένα σήμα και για σας που εργάζεστε στο Δήμο και πρέπει να διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας αλλά και γενικότερα για όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στη σημερινή διοίκηση.

Εμείς ως παράταξη θα είμαστε και πάλι αύριο εδώ, ελπίζουμε κι εσείς οι εργαζόμενοι να είστε εδώ. Να κάνετε το καθήκον σας απέναντι στους Ζωγραφιώτες που παραπληροφορούνται  για το τι συμβαίνει.

Πολλοί ρωτούν αν έχει απεργία. Εμείς απαντάμε ότι δεν έχει απεργία. Είναι τα στραβά προγράμματα όλων των μαθητευόμενων μάγων που νομίζουν ότι μπορούν με κουβέντες καφενείου να διοικήσουν έναν ολόκληρο Δήμο».

Ανδρέας Καραβίδας: Η Δημοτική Αρχή προχωρά σε κοινωνικούς αυτοματισμούς

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου, Ανδρέας Καραβίδας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα, τον οποίο περιμένουμε εδώ και δέκα λεπτά να έρθει για να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος με ενημέρωσε ότι έχει μια προγραμματισμένη δουλειά και δεν μπορεί να έρθει, δεν μπορεί να απαντήσει τι θα κάνουν οι σύμβουλοι του και αν θα έρθουν.

Θα τους πάρει τηλέφωνο και θα τους πει να έρθουν. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι έχει συμφωνήσει με τους εργαζόμενους για την απόφαση του και ότι αυτή η απόφαση δεν αλλάζει.

Είναι η ίδια και αφού έχει συζητήσει με τους εργαζόμενους και έχουν αποφασίσει ότι αυτό που γράφει η απόφαση Αντιδημάρχου τους βρίσκει σύμφωνους.

Δηλαδή υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων συμφωνεί κατ’ ουσίαν με την πρόταση για την υπερωριακή απασχόληση για δύο φορές το μήνα τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό που κάνουμε εδώ πέρα είναι το εξής, είναι ότι αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Δήμου έχει προβεί σε μία κίνηση στην οποία, αρνείται ουσιαστικά να πάρει θέση.

Βέβαια στην ουσία δηλαδή έχει πάρει θέση και η θέση της αυτή είναι απέναντι στις ανάγκες των εργαζόμενων.

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε οποιαδήποτε ενέργεια κάνει ο Δήμος απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν βγαίνουν οι βάρδιες των εργαζόμενων, μιλάμε για το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο οποίο έχουμε 30 εργαζόμενους να μαζεύουν σκουπίδια.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος από την πλευρά του και η διοίκηση με την αντιμετώπιση που έχουν, δημιουργούν ένα κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθούν να δημιουργήσουν στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι οι εργαζόμενοι εδώ πέρα είναι τεμπέληδες και κάθονται και ο μόνος λόγος που κινητοποιούνται είναι τα οικονομικά τους θέματα.

Κωστής Παπαναστασόπουλος: Η Δημοτική Αρχή απαξιώνει Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες

Με τη σειρά του το λόγο πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους:

Η Δημοτική Αρχή σήμερα προχώρησε στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών. Γιατί όταν έρχεται σύσσωμη η αντιπολίτευση η οποία είναι πλειοψηφούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή η στάση ουσιαστικά μειώνει το ρόλο όλων μας.

Δεν μπορεί η σημερινή διοίκηση έχοντας υποτίθεται ως προτεραιότητα την καθαριότητα, με μόλις 28 άτομα στα πληρώματα καθαριότητας να μπορέσει να φέρει το αποτέλεσμα που όλοι αναμένουμε. Ο πολίτης την ζητά την καθαριότητα αλλά δεν βλέπει το ανάλογο σθένος.

Είμαστε υπέρ των εργαζομένων και πρέπει επιτέλους μια διοίκηση να έχει κουλτούρα ανθρωποκεντρική. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Συμφωνούμε όλοι ότι είναι προκλητική η σημερινή στάση της διοίκησης του Δήμου και είμαστε μαζί σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.